Bas Moerings - Ipsthar
KWPN Kampioenschappen 2018
© DigiShots
Bas Moerings - Ipsthar KWPN Kampioenschappen 2018 © DigiShots

IICH Groningen: Bas Moerings en Ipsthar bovenaan in klasse M

Springen
Advertisement
De 57e editie van IICH Groningen stond vlak voor de jaarwisseling volledig in het teken van de kleine én grote finale Nationaal springen in de klasse M, Z en ZZ. De finale in de klasse M, de VDL Stud-prijs, werd op een honderdste van een seconde beslist. In de spannende barrage met 14 deelnemers ging Justine Ruiter lang aan de leiding met een tijd van 36.70 seconden. Ze werd op een honderdste van een seconde verslagen door Bas Moerings met Ipsthar (v Denzel van ‘t Meulenhof / 36.69 seconden).  Begin dit jaar werd Moerings met de KWPN goedgekeurde hengst kampioen in de Hengstencompetitie in de klasse L. In de Eurohal in het Groningse Zuidbroek was de derde plek voor Marwin van den Nieuwenhuijzen. Beste combinatie van de klasse M werd Rianne van Heerebeek met Fabulous.

Finale Klasse Z

Van de 28 ruiters die deelnamen aan de Z-Finale, de Staalservice Zuidbroek-prijs, plaatsten acht combinaties zich voor de barrage. Slechts 3 hiervan bleven foutloos. Henri Stegeman noteerde hierbij de snelste tijd (43.31), gevolgd door Hester Klompmaker (44.94) en Hilde Woudstra (48.40). Thijs Meulemeesters zette de snelste tijd neer met Eunice (40.98), maar zij noteerden helaas 8 strafpunten. Hans de Vries was met Goudmijn de beste combinatie van de Z.

Finale Klasse ZZ

In de finale (de Ruitersport Veendam-prijs) reden er in totaal 21 combinaties mee. Tijdens deze spannende finaleronde wist Amber Fijen opnieuw de eerste prijs op haar naam te schrijven. Dit deed ze samen met haar paard Gucci in een foutloze ronde en binnen de tijd van 40.52.

Knappe prestatie

Alexander Chitty wist ook een foutloze ronde te rijden maar deed iets langer over het parcours, met een tweede plek en een tijd van 46.07 een zeer knappe prestatie in de klasse ZZ. Op de derde plaats is geëindigd Hilde Woudstra met Titania, ook zij reden een foutloze ronde met een tijd van 46.55 seconden. Op 2 januari gaat IICH Groningen verder met de CSI1* en CSI2*. Bron: IICH Groningen Foto: Digishots