Ben Maher en Explosion W
Ben Maher en Explosion W Foto: Stefano Grasso/Global Champions Tour

GCT: Ben Maher en Explosion W wederom in de prijzen

Springen
Advertisement
Ben Maher en de door Willy Wijnen gefokte Explosion W lijken een abonnement te hebben op topprestaties in de Global Champions Tour. Gisteren finishten ze als tweede in de Grand Prix.

Cashmaker Explosion W

De dag begon al goed met een tweede plaats in het tweede onderdeel van de Global Champions League-competitie gisteren. In deze 1.55/1.60m-proef direct op tijd finishten Ben Maher en zijn cashmaker Explosion W (Chacco-Blue x Baloubet du Rouet) als tweede en sleepten daarmee vast EUR 19.000,- binnen. Het bleek slechts een opwarmertje, want in de aansluitende Longines Global Champions Tour Grand Prix of Doha (1.60m) eindigoeden ze op geringe afstand van winnaar Julien Epaillard met Usual Suspect d'Auge (v.Jarnac) als tweede. Met deze vlotte dubbel foutloze rit pakten Ben en Explosion W nog eens EUR 75.000 mee.

Frank Schuttert in top vijf

In de GP bereikten vijf combinaties de barrage, onder hen Nederlander Frank Schuttert met Chianti's Champion (v. Champion du Lys). Met een snelle barrage met één springfout eindigoede hij als vierde. Bij Edwina Tops-Alexander en KWPN-merrie California (L'Esprit x Libero H) viel dat gevreesde balkje in het basisparcours en dat bracht hen als snelste vierfouters op de zesde plaats. Bron: KWPN Foto: Stefano Grasso/Global Champions Tour