Foto: FEI/Liz Gregg
Foto: FEI/Liz Gregg Foto: FEI/Liz Gregg

Wereldbekerfinale springen: Zege voor Peder Fredricson, Alvarez Aznar bovenaan

Springen
Advertisement
De zege in de tweede wedstrijd van de wereldbekerfinale in Gothenburg was voor Peder Fredricson en de uitstekend springende Catch Me Not S (v Candento). De Zweedse ruiter staat momenteel tweede in het tussenklassement, dat wordt aangevoerd door de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar. De winnaar van de eerste wedstrijd, de Zwitser Steve Guerdat, doet ook nog volop mee. Hij bezet de derde plek, ondank dat hij zich vanwege vier strafpunten op de tweede dag van de finale niet voor de barrage plaatste. Eduardo Alvarez Aznar bleef met zijn Rokfeller de Pleville Bois Margot (v l’Arc de Triomphe) als enige ruiter beide dagen foutloos.

Titelverdediger

De Amerikaanse titelverdediger Beezie Madden leek met Breitling had op weg naar een goede klassering, maar zag in haar razendsnelle barrage op de allerlaatste hindernis een balk vallen. Desondanks klom ze in het klassement van de tiende naar de vierde positie, die ze moet delen met de Belgen Niels Bruynseels en Olivier Philippaerts en de Zwitser Martin Fuchs. Op de achtste plek staat de Poolse amazone Jaroslaw Skrzyczynski met Chacclana (v Chacco Blue) op slechts één punt achterstand.

Teleurgesteld

Zo teleurgesteld als Fredricson was na zijn elfde plek op de eerste wedstrijddag met H&M All In (v Kashmir van Schuttershof), zo tevreden was hij na de tweede wedstrijd met Catch Me Not S. "Dat had ik niet verwacht,€ reageert hij. "Ik ben er heel blij mee.€ De Spanjaard Alvarez Aznar ging vol zelfvertrouwen de barrage in. "Ik wilde met een goede klassering naar de finale op zondag, dus ik nam geen enkel risico,€ reageert hij. "Mijn paard is niet het snelste, maar hij is wel heel constant. Het was een goed rondje. Voor een plek op het podium zondag zal ik goed gefocust moeten zijn en sterk rijden.€ De laatste wedstrijd staat op het programma voor zondagmiddag, vanaf 14.00 uur. Klik hier voor het complete resultaat. Hier vind je de tussenstand van de wereldbekerfinale in Gothenburg. Bron: FEI Foto: FEI/Liz Gregg