Patrick van der Schans - Highway M Tn
Presentatie Jaargang 2015
KWPN Hengstenkeuring 2016
© DigiShots
Patrick van der Schans - Highway M Tn Presentatie Jaargang 2015 KWPN Hengstenkeuring 2016 © DigiShots

WK Jonge Springpaarden: Tweede kwalificatie 5-, 6- en 7-jarigen

Springen
Advertisement
Op het Wereldkampioenschap voor Jonge Springpaarden in Lanaken staat vrijdag de tweede kwalificatie op het programma. Tijdens de eerste kwalificatie Bij de zevenjarigen was de goedgekeurde hengst Highway M TN (v Eldorado van de Zeshoek) de best presterende KWPN'er. De winnaar van de Blom Cup bleef in het eerste onderdeel over 1.40m. foutloos onder Willem Greve. Malissa de Muze eindigde onder Lorenzo de Luca bovenaan in de eerste kwalificatieronde. De dochter van Vigo D ' Arsouilles bleef foutloos in de snelste tijd van 31,18 seconden. Harrie Smolders reed zijn merrie Calina (v Ci Ci Senjor Ask) naar de vijfde plek in een tijd van 32,55 seconden.

5- en 6-jarigen

Bij de zesjarige paarden was het voorlopig beste resultaat voor Damocles From Second Life Z (v Diamanat de Semilly) onder de Tsjechische Sara Vingralkova. Bij de vijfjarigen (die niet op tijd rijden) bleven 73 combinaties foutloos in de eerste kwalificatie. Op zaterdag worden in Lanaken de troostfinales verreden, op zondag staan de finales in alle leeftijdsklassen op het programma.

Belgisch Kampioenschap

In de strijd om het Belgisch Kampioenschap heeft Niels Bruynseels de leiding overgenomen van Gregory Wathelet. Bruynseels bleef met zijn BWP-merrie Ilusionata van 't Meulenhof (v Lord Z) over beide omlopen foutloos, terwijl Wathelet tegen een springfout aanliep. Kijk hier voor alle startlijsten en uitslagen van het Wereldkampioenschap voor Jonge Springpaarden hier. Je kunt het WK live volgen via clipmyhorse.tv Bron: Hoefslag Foto: Digishots