Maikel van der Vleuten - Dana Blue
FEI European Championships 2019
© DigiShots
Maikel van der Vleuten - Dana Blue FEI European Championships 2019 © DigiShots

Nations Cup finale Barcelona I Maikel van der Vleuten eerste starter voor Oranje

Springen
Advertisement
Donderdagmiddag komen de Nederlandse springruiters aan de start van de Nations Cup finale in Barcelona. Bondscoach Rob Ehrens koos voor Maikel van der Vleuten met Dana Blue, Willem Greve met Zypria S, Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero en Bart Bles met Israel van de Dennehoeve. Eric van der Vleuten is de reserve-ruiter.

Dertiende startpositie

De springruiters van TeamNL kregen de 13e startpositie voor de eerste ronde van de Nations Cup finale. Achttien landen strijden in de eerste finaleronde om een startplaats voor de finale op zondagmiddag. Daarvoor komen de beste acht landen van de eerste ronde in aanmerking.

Alsnog uitnodiging

In eerste instantie liepen de springruiters kwalificatie voor de finale nipt mis. Ze kregen begin vorige maand alsnog een uitnodiging voor de finale in Barcelona omdat de regio Azií«/Australií« geen team af kon vaardigen. De eerste ronde begint om 14 uur met 18 landen. De beste acht landen komen zondagmiddag terug voor de finale. De kleine finale voor de nummers 9 tot en met 18 is zaterdagavond. Je kunt de Nations Cup finale live volgen via FEItv (niet gratis!). Klik hier voor de startlijsten en de uitslagen. Zie ook: Nederlandse springruiters toch naar finale Nations Cup Bron: KNHS / Hoefslag