Maikel van der Vleuten met Verdi
Maikel van der Vleuten met Verdi Foto: Remco Veurink

Rob Ehrens: "Verkoop naar het buitenland is een zorgelijke ontwikkeling"

Springen
Advertisement
Jumping Indoor Maastricht trapte gisteren af met het Limburgs Paardensport Gala 2019. Daar ontstond een interessante discussie, waarbij werd gesteld dat maar liefst 90% van de Nederlandse toppaarden naar het buitenland wordt verkocht.

Rob Ehrens

De Nederlandse springpaarden staan aan kop op de WBFSH-ranking. Maar ondanks dat Nederland over goede springruiters beschikt, wisten we op de afgelopen internationale kampioenschappen geen eremetaal te winnen. Volgens de bondscoach, Rob Ehrens, is het een zorgelijke ontwikkeling dat er zo veel paarden naar het buitenland vertrekken. "Ik maak me er eigenlijk elke dag druk over." Hij denkt voor de Spelen van Tokio maar over 10 paarden te kunnen beschikken. "En dan ben ik optimistisch, want als ik moet vertrekken naar Tokio is het maar de vraag of die combinaties er klaar voor zijn."

Grote budgetten

Emile Hendrix, van Stal Hendrix in Baarlo zegt dat het inderdaad niet bijzonder is wanneer er weer eens iemand met een zak geld op komt dagen. "Ze zoeken gewoon naar de plek waar ze de beste paarden voor hun dochter kunnen krijgen. Als wij het juiste paard hebben, komen ze ook bij ons. En ze werken met budgetten waar niemand tegenop kan. Dan kun je ook geen nee meer zeggen." Bron: Sportnieuws