Afbeelding
Foto: Remco Veurink

Holsteiner-hengst Million Dollar naar Frank Schuttert: "Ik kijk er naar uit!"

Springen

Foto: Remco Veurink

Advertisement
De populaire Holsteiner Verbandshengst Million Dollar (v. Plot Blue) zegt voorlopig zijn liefdesleven op een stop, zo meldt spring-reiter.de. De hengst mag zich in zijn sportcarrière gaan ontwikkelen onder niemand minder dan Frank Schuttert. "Ik kijk er zeker naar uit om de samenwerking met Jos Lansink en het Holsteiner Verband aan te gaan," reageert Schuttert enthousiast.

Dekpauze

Million Dollar kwam als vierjarige bij het Holsteiner Verband en kreeg in 2016 zijn dekbrevet. De Zweedse amazone Ebba Johansson leidde de hengst op tot een succesvol springpaard. De combinatie debuteerde internationaal in Nuemûnster waar ze op 1.30m-1.35m niveau bijna alle rondes foutloos sprong. Door deze prestaties werd de hengst veel ingezet in de fokkerij. "Million Dollar heeft de afgelopen jaren veel gedekt," stelt Norbert Boley namens het Holsteiner Verband. "Na overleg met de hengstencommissie hebben de daarom besloten dat hij een dekpauze krijgt buiten Holstein."

Voor de toekomst

Jos Lansink mag deze taak op zich nemen van het Holsteiner Verband. Hierbij neemt Frank Schuttert plaats in het zadel van de hengst, die hij een paar weken geleden mocht uitproberen. "Ik ben er samen met Jos heen gegaan om te kijken en dat leek heel goed. We zijn er samen uitgekomen: ik ga Million Dollar voortaan op wedstrijden uitbrengen." Schuttert geeft aan dat hij het gevoel heeft dat Million Dollar een goed paard voor de toekomst is. "Hij is pas zeven jaar, dus de weg is nog lang. Ik denk dat het goed is voor hem dat hij nu de kansen krijgt om met mijn ervaren paarden mee te gaan en daardoor op grote wedstrijden ervaring op te doen. Hopelijk kan hij dan over een jaar of twee doorstromen naar het grotere werk, dat is in principe wel wat we willen bereiken."

Geen haast

De komst van de hengst laat niet lang op zich wachten, geeft de ruiter aan. "Ik denk dat hij volgende week deze kant op komt, dat gaat niet lang meer duren. Er is geen haast bij, hij is nog jong en heeft tot nu toe zijn rondjes al wel gelopen. Hij deed het ook al erg goed, op de video's zag hij er goed uit en hij gaf een goed gevoel. Hij hoeft dit jaar dus niet veel meer te doen en er is zeker geen haast bij." "Ik kijk er naar uit om de samenwerking met Jos en het Holsteiner Verband aan te gaan. We gaan zien wat de toekomst ons gaat brengen!", sluit Schuttert af. Zie ook: Frank Schuttert zet Grote Prijs Maastricht op zijn naam Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

[adrotate group="120"]