Marc Houtzager - Sterrehof's Dante
Jumping Amsterdam 2019
© DigiShots
Marc Houtzager - Sterrehof's Dante Jumping Amsterdam 2019 © DigiShots

Marc Houtzager: “We zijn weer op schema”

Springen
Advertisement
Marc Houtzager is afgereisd naar het Franse ST. Tropez om zich daar van zijn beste kant te laten zien met paarden Sterrehof's Dante (v. Canturano I) en Sterrehof's Edinus (v. Padinus). Aan Hoefslag vertelt hij dat hij blij is dat de wedstrijden weer een beetje op gang beginnen te komen.

Ritme

"We zijn nu ongeveer tweeëneenhalve maand terug in de ring, en dat bevalt zeker goed€, vertelt hij enthousiast. "Hiervoor hebben we al vier wedstrijden gereden, waaronder het Nederlands Kampioenschap en Valkenswaard. In het begin merkte ik natuurlijk wel dat de paarden er een tijd uitgelegen hebben, maar nu absoluut niet meer€. Hij vervolgt: "Je moet zelf ook een beetje in het ritme komen. Ondertussen zijn we alweer een tijd aan de gang. We zijn weer op schema€.

Niet makkelijk

De springruiter heeft Dante en Edinus meegenomen naar Frankrijk. "Met Dante is mijn doel om zondag zo hoog mogelijk te eindigen in de Grote Prijs. Met Edinus heb ik vandaag een kleinere proef gereden, die loopt zaterdag een grote wedstrijd en zondag een grote wedstrijd met barrage. Op zo’n locatie is het zeker niet makkelijk om iets te winnen, maar we gaan ons best doen€.

Gelukkige positie

Houtzager is erg blij dat hij mee mag rijden met deze wedstrijd. "Het is een van de weinige vijfsterrenconcoursen in de wereld. Alleen de top 30 van de wereldranglijst mag hieraan mee doen. Ik sta op een gelukkige positie, daar ben ik onwijs blij mee€. Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan. Foto: DigiShots