Wout Jan van der Schans - Caapverdi
CSI Eindhoven 2016
© DigiShots
Wout Jan van der Schans - Caapverdi CSI Eindhoven 2016 © DigiShots

Wout-Jan van der Schans: “Ik heb hoge verwachtingen van dit paard”

Springen
Advertisement
Wout-Jan van der Schans komt dit weekend meerdere keren aan de start in het Belgische Bonheiden. Hij heeft Haretto (v. Diamant de Semilly), Forlan van de Sprengenberg (v. Nabab de Reve) en For The Moment (v. Mr. Blue) met zich meegenomen. "Tot nu toe gaat het heel erg goed€, vertelt hij over afgelopen dagen. "Gister werd ik met Haretto achtste in de rankingsproef. Het was voor hem de eerste keer dat hij zo'n proef liep, dus daar zijn we heel tevreden over. Ook Forlan heeft de afgelopen twee dagen goed gesprongen, met hem hoop ik morgen in de Grand Prix ook goede resultaten te behalen€.

Talentvol paard

Van der Schans rijdt de tienjarige Forlan voor eigenaresse Isabelle Boon. "Toen Isabelle hem op driejarige leeftijd kocht was het al een heel voorzichtig en talentvol paard. natuurlijk is het bij een jong paard moeilijk in te schatten of hij het hogere niveau aan zou kunnen, maar de hoop was er zeker. We hebben hem samen ingereden en Isabelle heeft hem eerst uitgebracht in de lagere klassen. Nu hij wat hoger kan ben ik hem weer gaan rijden. We hebben hem rustig opgebouwd en dit weekend mag hij voor de tweede keer meedoen aan de Grote Prijs op 2*-niveau. Hij heeft hele grote stappen gemaakt de afgelopen jaren. Ik hoop dat hij de komende tijd nog beter wordt, zodat we volgend jaar weer een stapje verder kunnen naar het volgende niveau€.

Hoge verwachtingen

Haretto, gefokt en in eigendom van Wilgo van der Mheen, is de eerste tijd uitgebracht door Van der Schans' zoon Patrick. "Ik heb hem overgenomen toen hij zeven was. Dit paard ontwikkelt zich steeds beter en ik verwacht dat hij ook zeker een stapje hoger kan komen volgend jaar. Gister liep hij zijn eerste rankingsproef, met een goed gevolg. Het is een paard waar ik hoge verwachtingen van heb voor de toekomoest. Hij is natuurlijk pas acht dus hij krijgt nog even de tijd, maar uiteindelijk hopen we wel op het hoogste niveau te komen€. Ook de KWPN-goedgekeurde hengst For The Moment is mee. "Hij heeft hier vorige week ook gelopen, maar hij was de laatste dag een beetje onzeker in het parcours. Dit weekend willen we gebruiken om hem weer wat vertrouwen terug te geven, en dat gaat tot nu toe heel goed. Gisteren en vandaag liep hij super, morgen mag hij zich nog een keer laten zien in de 1.35m”.

Goede resultaten

De springruiter legt uit dat hij het moeilijk vindt om zijn kansen voor morgen in te schatten. “Het is moeilijk om te zeggen, een foutje is snel gemaakt. Maar we hebben wel echt naar deze wedstrijd toegewerkt dus ik hoop gewoon goede resultaten te behalen”. De plannen voor na dit weekend zijn nog niet helemaal zeker. “Misschien gaan we nog een tour doen in Spanje, maar misschien blijven we ook wel in Nederland. Het is afwachten hoe alles loopt”, sluit hij af.
Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan. Foto: DigiShots