Remco Been - VDL Holland van de Bisschop
CH Mierlo 2016
© DigiShots
Remco Been - VDL Holland van de Bisschop CH Mierlo 2016 © DigiShots

Remco Been: “De paarden vinden het fijn om weer terug te zijn”

Springen

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Advertisement
Remco Been is met vijf paarden afgereisd naar het Belgische Opglabbeek waar hij goede resultaten behaalt. Donderdag won hij de 1.25-rubriek met Juleska (v. Numero Uno) en mocht hij met Jasper (v. Cidane) een tweede prijs in ontvangst nemen. Vrijdagavond zette hij zijn zegereeks voort door de 1.45M-Midden Tour finale met Balou van het Molenhof Z (v. Berlin) op zijn naam te schrijven. "Het gaat erg lekker tot nu toe en we behalen goede resultaten€, steekt de springruiter van wal. "Gister waren er maar zes nullers van de 45 deelnemers. De eerste twee combinaties reden direct nul, dus ik dacht dat het nog wel eens spannend kon worden. Maar het bleek toch best tegen te vallen. Mijn proef voelde heel erg goed. Balou is een scherp paard en de dag daarvoor waren we ook foutloos in de rankingsproef. Mijn ronde voelde makkelijk en heel fijn aan€.

Balou

Been en Balou zijn nu anderhalf jaar een combinatie. Vorig jaar wisten ze in Wierden ook de Midden Tour-finale te winnen en begin dit jaar waren ze ook foutloos in Groningen, evenals in het Spaanse Olivia twee weken geleden. "Hij heeft veel kwaliteit en het is een heel fijn paard.€, vertelt Been over de ruin. "Hij is heel voorzichtig in het parcours en laat zich van zijn beste kant zien. Jasper en Juleska zijn beide mee voor de jongepaarden-proeven deze week en met Holland Vd Bisschop (v .Heartbreaker) rijdt de springruiter vanmiddag de Grote Prijs. "Holland heeft zichzelf echt wel bewezen waar hij goed in is. De twee jonge paarden zijn beide erg voorzichtig in het parcours en hebben veel kwaliteit€. Been rijdt de tienjarige Fitou Eurocool's Apple (v. Lexion) voor Nico en Simone van Maaswaal. Ook Fitou laat zich goed zien en wist woensdag een sterk deelnemersveld achter zich te laten en een twaalfde plek te veroveren op 1.40M-niveau. "Het is een voorzichtiger merrie€, vervolgt Been.

Erg fris

De springruiter had geen hele hoge verwachtingen opgesteld voordat hij naar België vertrok: “We gaan gewoon lekker rijden en kijken hoe het loopt. Het is natuurlijk fijn als we een paar keer nul rijden en goede resultaten halen, maar het is niet perse ons doel om echt wat te winnen. Al hoop je daar altijd op natuurlijk . Ik ben nog met de paarden in Spanje geweest, maar je merkt wel dat de voorbereiding nu iets anders ligt. De paarden zijn echt fris en ik merk heel erg aan ze dat ze het mooi vinden om weer terug in de ring te zijn”. Hij vervolgt: “Gelukkig hebben we nog een paar oefenparcoursen meegereden waardoor ze nog een beetje aan de gang zijn gebleven. Voor de oudere paarden is het niet heel erg als ze anderhalve maand niet op wedstrijd gaan, die train ik gewoon door en dan kunnen ze zo weer op concours. De jonkies heb ik wel een paar keer gereden in Peelbergen en op locaties in de buurt, zodat ze nog wel in vorm zijn gebleven. Dat is toch wel anders dan een echte wedstrijd, maar het is beter dan niks€.

Volle tribunes

Over de coronamaatregelen in Sentower Park vertelt hij: "Het is hier hartstikke mooi opgezet, het is super voor elkaar en je kan top rijden. Maar er is natuurlijk geen kloot aan€, geeft hij lachend toe. "Er is geen publiek, helemaal niks. Daar kan natuurlijk niemand iets aan doen, want het mag gewoon niet. De organisatie doet er alles aan om alles super te regelen, maar ik mis de sfeer wel heel erg. Dat maakt concours rijden wel minder mooi, de volle tribunes zijn altijd geweldig€. Vanmiddag komen Been en Holland nog aan de start in de Grote Prijs. “Ik hoop gewoon de proef foutloos door te komen en dan zien we wel hoe het gaat in de barrage. Volgende week komen we nog een keer aan de start in Lier en dan is het klaar voor dit jaar”, sluit hij gedreven af.

Foto: DigiShots