Afbeelding
De Hoefslag

Johnny Pals: “Charlotta wordt een van mijn beste paarden”

Springen
Advertisement
Johnny Pals heeft een goede dag achter de rug vandaag. In het Portugese Villamoura wist de springruiter vanmorgen al een tweede plaats in de 1.35M-klasse te bemachtigen met de 12-jarige Excentriek (v. Ustinov). Vanmiddag deed hij er met de 10-jarige Charlotta (v. Conthargos) nog een schepje bovenop op 1.40M-niveau en schreef hiermee de klasse op zijn naam. “Het ging er goed vandaag”, steekt Pals vrolijk lachend van wal. Gister hoopte hij ook al in de top drie te eindigen tijdens de 1.45M-rankingsproef, maar zakte door een foutje terug naar de 26e plaats. “Bij de laatste hindernis hadden Charlotta en ik een kleine miscommunicatie, maar voor de rest spring ze echt heel erg fijn”.

Beste paarden

De 1.40M-klasse vandaag was een proef op tijd, het 1.35M werd in twee fases gereden. “Het was een mooi parcours. De proeven lagen de paarden goed en het zag erg goed uit voor ze”, vervolgt hij. “Charlotta wordt zeker weten een van mijn beste paarden. Ze springt heel goed, is voorzichtig en er zit veel potentie in. Ik denk echt dat dit een paard wordt wat later echt alles kan springen. Excentriek is ook heel goed, daar heb ik onlangs ook nog een Grote Prijs mee gereden”. Pals hoopt met dit SCI in zijn wedstrijdritme te blijven. “Het is heel mooi dat we hier drie weken konden rijden en ik hoop dat het op deze manier een beetje los loopt. De komende twee weken vertrekken we naar Doha, om daar de Global mee te rijden. Ik hoop dat dit allemaal doorgaat, dan weet ik zeker dat het goedkomt”.

Global

Pals en zijn vrouw Charlotte hebben in totaal 12 paarden meegenomen naar Portugal. ”Ik heb twee jonge paarden bij me, Charlotte drie. Daarnaast heb ik nog een stuk of zes oudere paarden mee”, legt hij uit. “Charlie en Fernando, mijn twee beste paarden, zijn op dit moment onderweg naar huis omdat ze volgende week met het  vliegtuig naar Doha zullen reizen”. “Ik hoop dat we nog wat winnen dit weekend. Het is altijd moeilijk te zeggen hoe mijn kansen in te schatten zijn, iedereen maakt kans”. Over de plannen voor de rest van het jaar met bondscoach Rob Ehrens en het Global-team vertelt Pals gedreven: “Ik ga me sowieso daarop focussen en dan hoop ik nog een paar mooie wedstrijden mee te kunnen rijden. Misschien kunnen we zelfs hier en daar wat landenwedstrijden meepakken, dat zou in ieder geval heel mooi zijn”. Bron: Hoefslag (Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.) Foto: DigiShots [adrotate group=”122”]