Afbeelding

Vrije toegang tot NK Working Equitation in Someren

Sport

Een kijkje nemen in de wereld van Working Equitation? Dat kan! Van 10 tot en met 12 juni staat Manege het Keelven in Someren volledig in het teken van het NK Working Equitation. Alle onderdelen zullen dat weekend verreden worden; op vrijdag de dressuur, op zaterdag de stijltrail en als klap op de vuurpijl op zondag de speedtrail en voor de hogere klasses ook het runderwerk. Toegang tot de wedstrijd is vrij. 

Advertisement

Bezoeken

De hoogste klasse heeft achttien deelnemers, waaronder het Nederlandse WK team, dat van 19 tot en met 23 juli 2022 in Les Herbiers, Frankrijk, om de WK titel Working Equitation zal strijden. “We begrijpen dat dit nog een vrij onbekende tak van sport is, maar wij zijn bijzonder trots op de hoeveelheid deelnemers en willen mensen daarom graag uitnodigen om de wedstrijd te bezoeken en zich te laten inspireren”, aldus de organisatie.

Festival van het Iberische paard

Daarnaast vindt in het weekend van 1 en 2 oktober het Iberian Horse Festival plaats op het KNHS Centrum in Ermelo. Hier houden de Lusitano Vrienden Nederland, het MCI (Masters van het Iberische Paard) en Working Equitation Holland een tweedaags festival met de jaarlijkse keuring van de Lusitano’s, het MCI-NK en een Open Working Equitation Cup. Er zullen stands zijn, clinics worden gehouden en ook hier is toegang vrij. 

Bron: De Hoefslag