Dries Degrieck (BEL) with Anne Boterberg and Frederic de Bruyne
LL: 11B Hunter
RL: 11D Leon
LW: 11C Kane B
RW: 11A Big Star
Partner Pferd Leipzig 2024
© DigiShots
Dries Degrieck (BEL) with Anne Boterberg and Frederic de Bruyne LL: 11B Hunter RL: 11D Leon LW: 11C Kane B RW: 11A Big Star Partner Pferd Leipzig 2024 © DigiShots DigiShots

WB Leipzig | Dries Degrieck nipt sneller dan Bram Chardon: “Ik wist dat het een moeilijk lijntje was”

Sport

De laatste wereldbekerkwalificatiewedstrijd vierspannen voor de finale werd zondagmiddag verreden in Leipzig. In de warming-up was het Boyd Exell die de leiding nam. Het lukte de Australiër niet om foutloos te blijven in de basisronde waardoor hij vierde werd met vier strafpunten. De Belg Dries Degrieck en de twee Nederlanders Bram Chardon en Koos de Ronde gingen met elkaar de strijd aan in de drive-off. Dries finishte in 161,14 seconden en bleef daarmee nipt voor op Bram Chardon die in 161,97 seconden op het scorebord zag verschijnen. 

Advertisement

‘Dan valt de bal, dat hoort bij het spelletje’

Bram Chardon en Koos de Ronde wisten zich in de warming-up niet te plaatsen voor de drive-off. Koos de Ronde kreeg in de drive-off twee fouten en werd daarmee derde. Concurrent Dries Degrieck bleef foutloos en voerde daarmee de druk op voor Bram Chardon. Bram reed als laatste starter een nog snellere tijd, maar kreeg een fout in de eerste marathonhindernis. “Ik wist dat het een moeilijk lijntje was en misschien dat ik iets te gretig heb ingestuurd. Dan valt de bal, dat hoort bij het spelletje, maar mijn paarden liepen fijn. Ik baal dat ik niet gewonnen heb in Leipzig, maar het belangrijkste komt nog”, vertelde Bram Chardon na afloop. 


Bram Chardon (NED) with Lianna Chardon and Iwan Vieveen LL: 2E Kendi RL: 2D Favory Farao LW: 2A 372 Conversano Mara XIVI-2 RW: 2C Dreef Kapitany Partner Pferd Leipzig 2024 © DigiShots 

Finale in Bordeaux

Over twee weken staat de  FEI Wereldbekerfinale in Bordeaux op de agenda. Voor Nederland hebben IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Bram Chardon zich voor de finale gekwalificeerd. Vrijdag 2 februari wordt in de avond de eerste finaleronde verreden. Op zondag 4 februari wordt in de middag bekend wie de winnaar is van het FEI Wereldbeker seizoen 2023-2024. 

Bekijk hier de uitslag.

Bron: KNHS

Foto: Digishots 

Bram Chardon (NED) with Lianna Chardon and Iwan Vieveen
LL: 2E Kendi
RL: 2D Favory Farao
LW: 2A 372 Conversano Mara XIVI-2
RW: 2C Dreef Kapitany
Partner Pferd Leipzig 2024
© DigiShots