Hexagon's Dutch Newman
Hexagon's Dutch Newman Sandra Nijland

Twee Hexagon-hengsten aangewezen NRPS

Fokkerij

Twee driejarige hengsten zijn bij een advieskeuring in Schore op stal Hexagon aangewezen voor het NRPS en mogen deelnemen aan het verrichtingsonderzoek. Het gaat om Hexagon’s Trademark en Hexagon’s Dutch Newman.

Advertisement

Alles Grand Prix

Dutch Newman is een zoon van Diamond Hit uit de Grand Prix dressuurmerrie Roumanda (Rubiquil x Matador II x Sultan uit de Manda-stam). Ook zijn grootmoeder Latamanda en overgrootmoeder Indiamanda hebben Grand Prix dressuur gelopen en datzelfde aantal Grand Prix paarden zit ook aan vaders kant (Rubiquil, diens vader Rubinstein I en moedersvader Roemer). Dutch Newman heeft heel veel hengstuitdrukking en optreden, echt een imponerend paard. Draven deed hij met veel veer, daarbij mag hij wel iets meer gaan ‘zitten’. De hengst werd onder het zadel voorgesteld en daarbij sprong de kwaliteit van de galop in het oog. Dutch Newman is helemaal gefokt volgens de filosofie van zijn fokker Leunus van Liere: ‘Grand Prix keer Grand Prix, geeft de meeste kans op Grand Prix’.

Hoogbenig

De hoogbenige, iets naar het vierkantmodel neigende Trademark stamt af van Trafalgar uit een merrie van Spielberg x Gribaldi x Doruto (merrielijn 123). Trademark heeft een opvallend mooie hals en galoppeerde los met veel zelfhouding, waarbij hij goed kan changeren. Ook hij mag zich in draf nog wat meer gaan dragen. Trademark is gefokt door T.S. van Tongeren.

Hexagon’s Trademark

Op 9 september gaat het verrichtingsonderzoek van start.

Bron: NRPS 

Hexagon's Trademark