MOST WANTED Z
MOSITO VAN HET HELLEHOF x PHIN PHIN
MOST WANTED Z MOSITO VAN HET HELLEHOF x PHIN PHIN

Paardenveilingonline: dé kans op topkwaliteit voor realistische prijzen

Fokkerij

Het veulenseizoen is in volle gang. Tijd dus voor weer een veiling van Paardenveilingonline.com. Naast 31 fantastisch gefokte en zorgvuldig geselecteerde springveulens, bieden ze nu ook weer 9 zeer beloftevolle embryo’s aan. De fantastische collectie staat inmiddels online. De veiling begint woensdag 18 augustus om 19.00 uur en loopt af op zaterdag 21 augustus vanaf 20.00 uur.

Advertisement

Strenge selectie

Ook in deze vijfde editie van de veiling van Paardenveilingonline.com van dit jaar zijn Niels Mulder en Alwin Scholten er weer in geslaagd om een topcollectie bij elkaar te krijgen. Er is weer streng geselecteerd op kwaliteit en gezondheid, maar ook foktechnisch is het niveau hoog; de meeste veulens komen uit merrielijnen met sport en hardheid. Dit zijn veulens die de moeite waard zijn om op te fokken, voor de sport, voor de fokkerij én voor de toekomst!

Graag lichten we alvast vijf toppers uit de collectie uit!

Run DMC K - Zirocco Blue VDL x Kashmir x Tenor Manciais

In deze pedigree is de bewezen Grand Prix sport- en fokhengst Zirocco Blue VDL samengebracht met de ijzersterke Qerly Chin-stam. Moeder Flair van Schuttershof is niet alleen een kleindochter van deze fenomenale Chin Chin-dochter en een volle zus van de goed verervende, 1.55m-geklasseerde hengst Ducati van Schuttershof, ze zorgt ook nog eens voor de inbreng van Kashmir van Schuttershof die een flinke vuist maakte op de Olympische Spelen met twee nakomelingen bij de beste vijf. Grootmoeder Narcotique Schuttershof bracht verder onder meer de 1.50/1.55m-geklasseerde Edison van Schuttershof (v.Darco) en het 1.40m-paard C Unity de la Nutria. De Grand Prix-merrie Qerly Chin leverde topspringpaarden als Walnut de Muze, Walloon de Muze en Narcotique de Muze II.


Maserati HTW - Emerald van ‘t Ruytershof x Malito de Reve x Ohio van de Padenborre 

Onder Harrie Smolders ontwikkelde Emerald van ’t Ruytershof zich een vaste waarde voor het Nederlandse team. De Olympische hengst maakt in de fokkerij zo mogelijk nóg meer indruk, als vader van Grand Prix-paarden als Igor, Imerald van ’t Voorhof en El Barone 111. Hij is hier gekoppeld aan een sterke Belgische prestatiestam. In de derde generatie gaat deze lijn terug op Grand Espoir van Padenborre en zij staat aan de basis van een reeks internationale 1.50/1.60m-springpaarden, waaronder Abra van het Rozenhof (v.Nabab de Rêve), Clonaslea (v.For Pleasure), Ellechin ter Doorn (v.Chin Chin), Galipolli ter Doorn (v.Heartbreaker), Just Nice van het Indihof (v.Deauville de la Vie), Koddac van het Indihof (v.Copperfield) en Hunter van het Indihof (v.Bentley van de Heffinck). 

Remember Me STA - Luigi d’Eclipse x Diamant de Semilly x Quick Star

De genetisch interessante Catoki-zoon Luigi d’Eclipse valt onder Marlon Zanotelli positief op in de internationale sport op 1.45m-niveau. Hij lijkt veel springkwaliteiten mee te geven aan zijn nakomelingen en is hier gekoppeld aan een sterke Franse prestatiefamilie, waaruit ook de bekende Grand Prix-hengst Ideal de la Loge afkomstig is. Moeder Ballerine de Bliniere leverde al het zevenjarige 1.35/1.40m-paard Jamal E.B. (v.Action-Breaker), die als driejarige werd aangewezen bij het KWPN en nu sterk presteert in de internationale jonge paardenproeven onder Harrie Wiering. Grootmoeder Kalinka de Flobecq is een halfzus van onder meer het Grand Prix-springpaard Quelf d’Or (v.Elf d’Or) van Klara Kostrzewa-Artymowicz. 


Rigoletto - Cornet Obolensky x Zirocco Blue VDL x Cardento

Met maar liefst drie Olympische hengsten op rij beschikt Rigoletto over een eersteklas bloedsopbouw. Zowel Cornet Obolensky, Zirocco Blue VDL als Cardento hebben zich daarnaast weten te onderscheiden als Grand Prix-paardenleveranciers. Moeder Mariloma slaagde met achten voor galop en reflexen voor de merrietest. Grootmoeder Isiloma is een halfzus van de internationale springpaarden Doraindo (v.Indorado), waarmee Kaitlin Campbell dit voorjaar nog als tweede finishte in de 1.55/1.60m-Grand Prix van Thermal, de 1.45m-geklasseerde Zippo (v.Indoctro) van Ernesto Canseco en de in Amerika op 1.45m-niveau presterende Jumanji (v.Indoctro). Deze bewezen Loma-stam staat al generatielang garant voor goede sportpaarden.


Frozen embryo - Comme il Faut x Quilane du Rouet

Moeder Quilane du Rouet komt zoals haar naam al doet vermoeden uit dezelfde stam als Olympisch kampioen en drievoudig Wereldbekerwinnaar Baloubet du Rouet. Ze won een internationale 1.30m-proef onder Guillaume Blin Lebreton en behaalde nationaal resultaten tot op 1.45m-niveau. Haar zesjarige nakomeling Fardento de Bray (v.Cardento) presteert in Amerika in het 1.30m en ze is grootmoeder van het internationale 1.40m-springpaard Cash du Rozel (v.Con Air). Quilane is een halfzus van de 1.40/1.45m-paarden Maloubet du Rouet (v.Galoubet A), Bon du Rouet (v.Lucciano) en Neco du Rouet (v.Baloubet du Rouet). Gekoppeld aan deze sterke Franse prestatiestam is de waardevolle internationale Grand Prix sport- en fokhengst Comme Il Faut. 


Benieuwd naar de rest? Bekijk hier de volledige collectie!

Registreren

Om te kunnen bieden, vanaf 18 augustus 19.00 uur, dient u zich eerst te registreren. Dat kan heel eenvoudig en gratis via de registratiepagina. De veiling loopt af op zaterdag 21 augustus vanaf 20.00 uur. Bij vragen over de paarden kunt u contact opnemen met Paardenveilingonline.com. Heeft u een interessante fokmerrie, jong springpaard, embryo of veulen dat u wilt verkopen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Heeft u zich eenmaal geregistreerd, dan kunt u zich aanmelden om mee te kunnen bieden.

Dit is uw kans om kwaliteit tegen een realistische prijs aan te schaffen!

Bron: De Hoefslag