Just Wimphof
KWPN Hengstenkeuring 2017
© DigiShotsJerveaux De Baian
KWPN Hengstenkeuring 2017
© DigiShotsJames Bond
Just Wimphof KWPN Hengstenkeuring 2017 © DigiShotsJerveaux De Baian KWPN Hengstenkeuring 2017 © DigiShotsJames Bond Foto: Digishots

KWPN schrijft zes dressuurhengsten in

Fokkerij
Advertisement
Het KWPN kon vandaag zes dressuurhengsten inschrijven in het stamboek. Twee hengsten mogen zich verrichtingskampioen noemen:  De Niro -zoon Just Wimphof en het neefje van Adelinde’s toppaard Parzival, genaamd Jerveaux.

Ontdekken talent

Voorzitter  van de KWPN hengstencommissie Bert Rutten toonde zich een tevreden man: ‘We hebben zes hele fijne hengsten kunnen goedkeuren, die stuk voor stuk over fijne tot goede karakters en bewerkbaarheid beschikken. Ook in het kader van bloedspreiding kunnen deze hengsten van waarde zijn. De meeste hengsten hebben de afgelopen tien weken heel constant gepresteerd en hebben op vrijwel alle onderdelen weten te overtuigen. Om dicht op het fokdoel te selecteren hebben we ook gekeken naar de aanleg voor de zwaardere oefeningen. Behalve het ontdekken van talent konden we dan ook nog beter de bewerkbaarheid van de hengsten inschatten.’

Just Wimphof

Met 86 punten was er sprake van twee verrichtingstoppers. Just Wimphof is de eerste.  De zoon van De Niro uit een moeder van Riccione toonde zich een compleet paard met een uitstekende rijdbaarheid en instelling. Moeder Rastede is van Hannoveraanse origine, liep zelf Z2 dressuur,  en combineert het bloed van de werkbare R-lijn (Riccione) met de ras en uitstraling die Sandro Hit vaak aan zijn nafok meegeeft. Just Wimphof is van fokker Carla Kramer, E.J. Rienks en Joop van Uytert.
[caption id=”attachment_74842” align=”aligncenter” width=”300”] Jerveaux De Baian
KWPN Hengstenkeuring 2017
© DigiShots[/caption]

Jerveaux

Ook Jerveaux kreeg in totaal 86 punten toegekend. Deze zoon van Ferdeaux uit Parzival’s volle zus d’Avance de Baian werd gefokt bij de familie Bijer uit Boven-Leeuwen en is in eigendom van Stal Brinkman en Gerard Korbeld. De telg uit de goed fokkende Nomana-stam viel op met zijn drie goede basisgangen (8,5), souplesse (9) en houding&balans (9).

James Bond en Jamaica

Een puntje minder dan de verrichtingstoppers scoorde James Bond, die Desperado als vader heeft en teruggaat op een Oldenburgse moederlijn (Fidertanz x Charon). Desperado kreeg als enige dressuurhengst twee zonen gekeurd. Ook Jamaica is een nazaat van hem. Jamaica kreeg 80,5 punt toegekend. Zijn moeder Edelweis was zelf Z2 dressuur en is mooi gefokt met de combinatie van Wynton-v. Jazz en Contango.  Jamaica is nog in eigendom van de fokker K. Mellema uit Gorinchem.
[caption id=”attachment_74843” align=”aligncenter” width=”300”] James Bond[/caption]

Duitse invloed

Met twee van de zes hengsten die teruggaan op een Duitse moederlijn, en Jay Destino die oorspronkelijk onder de Oldenburgse vlag werd geboren, maar aangepaard is vanuit Hannoveraanse ouders, is de Duitse invloed binnen deze nieuwe lichting groot te noemen. Jay Destino is een zoon van Danciano uit een moeder van Diamond Hit. Zijn grootmoeder Belandro (Belissimo x Sandro Hit) liep zelf Prix st Georges dressuur.

Just for You

Just for You is de zesde hengst die ingeschreven werd en scoorde als enige onder de 80 punten (78 punten). Genetisch gezien is de hengst interessant. Hij is een zoon van Olympiade paard Uthopia uit een halfzus van Olympiade paard Johnson. In dat opzicht is er beslist wat voor te zeggen de hengst een kans te geven in de fokkerij.

Een overzicht van de gekeurde hengsten:

  • Jay Destino (Danciano uit Diarissima van Diamond Hit, fokker Gestüt Lewitz uit Steinfeld) 82
  • Just Wimphof (De Niro uit Rastede elite IBOP-dres sport-dres van Riccione, fokker C. Kramer uit Westerlo) 86
  • Jamaica (Desperado uit Edelweis KM stb prok sport-dres van Wynton, fokker K. Mellema uit Gorinchem) 80,5
  • James Bond (Desperado uit Flora van Fidertanz, fokker F.J.G. Baumler uit Berg en Terblijt) 85
  • Jerveaux (Ferdeaux uit D’Avance de Baian elite IBOP-dres van Jazz, fokker Fam. Beijer uit Boven-Leeuwen) 86
  • Just For You (Uthopia uit Bonne Amie ter Kwincke elite IBOP-dres d-oc van UB40, fokker A.J.L. Slippens uit Erp) 78
Bron: Hoefslag / KWPN
Foto: Leanjo de Koster / Digishots
Just Wimphof
KWPN Hengstenkeuring 2017
© DigiShotsJerveaux De Baian
KWPN Hengstenkeuring 2017
© DigiShotsJames Bond
Just Wimphof
KWPN Hengstenkeuring 2017
© DigiShotsJerveaux De Baian
KWPN Hengstenkeuring 2017
© DigiShotsJames Bond