Marieke van der Putten - Glock's Toto Jr
Finale ISAH Hengstencompetitie
KWPN Hengstenkeuring 2017
© DigiShots
Marieke van der Putten - Glock's Toto Jr Finale ISAH Hengstencompetitie KWPN Hengstenkeuring 2017 © DigiShots

Edward Gal met Glock’s Toto Jr in hengstenparade Vechta

Fokkerij
Advertisement
Edward Gal en Glock’s Toto Jr. zullen zaterdag in Vechta hun opwachting maken tijdens de ‘Althengstparade’ van de Oldenburger Stallionsdays. Naar het optreden van de combinatie wordt reikhalzend uitgekeken. Sinds Gal de teugels van de 7-jarige hengst in 2017 overnam van Marieke van der Putten, zijn ze nog niet in het openbaar verschenen samen.

Hengstenkeuring

Gal reed de goedgekeurde hengst tijdens de hengstenkeuring in 2014, toen was Toto Jr. 4 jaar oud. Hij had tijdens het verrichtingsonderzoek met 86 punten de hoogste score. Daarna won hij onder Marieke van der Putten de Pavo-cup en twee jaar op rij de hengstencompetitie in de klassen L en M. Uit de eerste jaargang van Toto Jr. werden negen hengsten aangewezen voor de tweede bezichtiging. Op het KWPN-centrum in Ermelo staat de Toto Jr-zoon King (voorheen Kingston) op het punt zijn dekbrevet te krijgen.

Zonen van Totilas

Dat de familie Glock en Edward Gal fan zijn van de lijn van Totilas mag duidelijk zijn. Naast Toto Jr. hebben ze inmiddels ook zijn goedgekeurde zoon Glock’s Taminiau op stal. De zwarte hengst werd vorig jaar op de veiling van het Hannoveraner Verband in Verden voor 360.000 afgeslagen. Bij de familie De Lange in Maarsbergen werd Glock’s Kardam’s Whisper aangekocht. Hij kreeg tijdens de ‘Hengstleistungsprüfung’ in het Duitse Adelheidsdorf de hoogste punten bij de dressuurhengsten. De 3-jarige Glock’s Toto Jr.-zoon ging naar huis met onder meer een 9,5 voor zijn karakter, draf en galop en een gemiddelde van 9,16.

Glocks Performance Center

De hengst Total U.S. (v Totilas) genoot zijn opleiding bij Dinja van Liere en verhuisde eerder dit jaar naar Edward Gal. Ook de Totilas-zoon Glock’s Trafalgar staat bij het Glocks Performance Center in Oosterbeek op stal, evenals de in het voorjaar goedgekeurde 3-jarige Toto Jr.-zoon King Karim. De in Blokzeil geboren donkere vos uit een Painted Black-merrie deed toen mee aan het vrijwillig onderzoek. Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding niet toegestaan Foto: Digishots https://www.instagram.com/p/Bqg-NpqBqcV/?utm_source=ig_web_copy_link