Hans Peter Minderhoud, Glock's Johnson TN en groom Anna Vissser
Nederlands Kampioenschap Dressuur 
Ermelo 2017
© Hippo Foto - Dirk Caremans
16/07/2017
Hans Peter Minderhoud, Glock's Johnson TN en groom Anna Vissser Nederlands Kampioenschap Dressuur Ermelo 2017 © Hippo Foto - Dirk Caremans 16/07/2017

De KWPN Stallion Show is ‘the place to be’ deze week!

Fokkerij
Advertisement
De KWPN Stallion Show staat op het punt van beginnen, over twee dagen is het zover! Van woensdag 30 januari tot en met zaterdag 2 februari hebben hengsten de hoofdrol in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Overdag draait het om de hengstenselectie met ruim 200 hengsten die deelnemen aan de tweede bezichtiging. ‘s Avonds kun je volop genieten van shows en sportrubrieken waarvoor iedere paardenliefhebber warm loopt! Totilas, GLOCK’s Johnson TN, Glamourdale, Apache. Klinkende namen en allemaal komen ze naar de KWPN Stallion Show op vrijdag 1 februari. Deze week ‘the place to be’!

Een kampioen neemt afscheid

Maar daar blijft het niet bij. Totilas komt aan de hand in de baan en zijn zonen GLOCK’s Toto Jr., GLOCK’s Total U.S. en Trafalgar laten zien net zo’n bewegingswonders te zijn! GLOCK’s Johnson TN speelt de hoofdrol in zijn eigen show ‘GLOCK’s Johnson TN bedankt!’. Veertien jaar geleden werd hij op overtuigende wijze kampioen van de hengstenkeuring. Aanstaande vrijdag neemt deze absolute tophengst, na vele hoogtepunten, afscheid van de sport. Uiteraard met Hans Peter Minderhoud in het zadel!

Glamourdale en Apache

Wereldkampioen Glamourdale maakt onder Charlotte Fry ook zijn opwachting in de piste en op vrijdagmiddag krijgt Apache zijn keurpredicaat uitgereikt! Afgelopen weekend op Jumping Amsterdam scoorde hij bijna 80% tijdens de kür op muziek van de wereldbekerwedstrijd, ook zijn nakomelingen laten zien uit het juiste hout gesneden te zijn.

Strijd om de winst

De dressuurliefhebber komt dus niks te kort op de vrijdagavond! Zeker als je ook bedenkt dat de strijd om de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur wordt beslist! En mocht je nog geen kaarten hebben wees dan snel, kaarten voor vrijdag 1 februari zijn bijna uitverkocht.

Gelders geweld

Naast het spectaculaire programma op vrijdag, is ook zaterdag de moeite waard. Het Gelders paard heeft een prominente rol deze dag. Met Kardieno die wordt voorgesteld door Bart Veeze, een showblok met de finalisten van de hengstencompetitie Gelders paard en de Gelderse hengsten sluiten de KWPN Stallion Show af met de Sterrenparade Show! Edmundo laat in deze show zijn aangespannen skills zien en Floris BS geeft een show weg onder het zadel met zijn amazone Corine Yspeerd.

Sterrenparade Show

Op zaterdag, direct na de KWPN Select Sale om 18.45 uur nemen dressuurpaarden, Gelderse paarden en tuigpaarden de piste over in de Brabanthallen. Verrassende Pas de Deux’s, de nog niet ontmaskerde ‘Golden Boys & Girls’ en een heuse sterrenparade van de Pavo-toppers van het afgelopen jaar, en dat anderhalf uur lang!

De nieuwe kampioenen

Maar voordat de laatste show van de KWPN Stallion Show van start gaat, worden op zaterdag de nieuwe kampioenen gehuldigd. Wie worden de nieuwe dressuur-, tuigpaard- en Gelderse kampioen?

Afwisselend programma

Een afwisselend programma staat garant voor prachtige dagen tijdens de KWPN Stallion Show. Voor slechts 24 euro mis je als niet-KWPN-lid op zaterdag niets van het programma! Je hebt maar een kaart nodig voor de dag en avond samen. Kom je pas later op de dag naar de Brabanthallen, dan kun je op woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 16.00 uur uitsluitend aan de kassa een kaartje kopen, dit tegen een gereduceerde prijs (uitsluitend op basis van beschikbaarheid). Wil je meer weten over de KWPN Stallion Show, het programma en de tickets? Kijk dan hier. Foto GLOCK’s Johnson TN: Dirk Caremans