Afbeelding

Emmelie Scholtens en Dinja van Liere met drie paarden naar WK

Fokkerij
Advertisement
Na de derde en laatste selectie voor het Wereldkampioenschap Jonge Dressuurpaarden heeft de selectiecommissie de deelnemers bekendgemaakt. Zowel Dinja van Liere als Emmelie Scholtens zijn met drie paarden afgevaardigd. Het WK is van 1 tot en met 4 augustus op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Vijfjarigen

Bij de vijfjarige paarden zijn zes paarden geselecteerd: kampioen van de hengstenkeuring, winnaar van de Pavo Cup en winnaar van de hengstencompetitie Jameson RS2 met Marieke van der Putten en zijn halfzus Jatilinda met Vai Bruntink. Renate van Uytert - van Vliet is met twee paarden geselecteerd: de KWPN-goedgekeurde hengst Just Wimphof en Johnny Depp. Emmelie Scholtens plaatste zich met Johnny B. Goode voor het WK. Jovian, vorig jaar nog goed voor een tweede plaats in de Pavo Cup finale onder Eva Möller, is ook afgevaardigd. Ditmaal met Andreas Helgstrand in het zadel. De eerste reserve van de vijfjarigen is Emmelie Scholtens met Joe.

Zesjarigen

Bij de zesjarigen zijn Bart Veeze met de KWPN-goedgekeurde hengst Imposantos en Imagine afgevaardigd. Emmelie Scholtens is geselecteerd met de KWPN-goedgekeurde hengst Indian Rock en met Infinity. Independent Little Me en Dinja van Liere zijn ook afgevaardigd net zoals de KWPN-goedgekeurde hengst In Style. Vorig jaar werd deze hengst nog voorgesteld door Renate van Uytert - van Vliet, dit jaar heeft Hans Peter Minderhoud in het zadel plaatsgenomen. De eerste reserve is Joyce Lenaerts met de KWPN-goedgekeurde hengst Iconic B.

Zevenjarigen

Ook bij de zevenjarigen worden zes paarden afgevaardigd. De KWPN-goedgekeurde Henkie heeft al aan twee WK’s deelgenomen en is er ook dit jaar weer bij met Adelinde Cornelissen. Ook zilverenmedaillewinnaar Hermès en Dinja van Liere zijn afgevaardigd. Van Liere mag ook haar merrie Haute Couture meenemen. Mara de Vries en Habibi DVB hebben de afgelopen twee jaar deelgenomen aan het WK en zijn ook dit jaar afgevaardigd. Anne Meulendijks en Hot-Spot en Olga Boucher en Houdini la Haya maken de selectie compleet. Dinja van Liere heeft met Hartsuijker een reservepaard. Quinty Vossers en Hummer zijn de eerste reserve bij de zevenjarigen. Op 14 juli is er nog een laatste training voor de geselecteerde combinaties en de eerste reserves. Daar zal er vooral ingezet worden op het polijsten van de proeven. Bron: KWPN Foto: Digishots [adrotate group=”116”]