Renate van Uytert van Vliet - Johnny Depp
KWPN Kampioenschappen 2019
© DigiShots
Renate van Uytert van Vliet - Johnny Depp KWPN Kampioenschappen 2019 © DigiShots

Niet KWPN gekeurde hengst hoogste score in KWPN hengstencompetitie

Fokkerij
Advertisement
Bij Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg was maandag de aftrap van de KWPN-Anemone Horse Truck hengstencompetitie dressuur. In de klasse L, M en Z/ZZ kwamen in totaal 26 hengsten aan de start. Vijf hengsten scoorden 90 punten of hoger. Opvallend was dat de hoogste score van de dag, met 94 punten, voor een hengst was die niet onder de vlag van het KWPN dekt, maar in Duitsland is goedgekeurd.

Johnny Depp

Het betreft de Bordeaux-zoon Johhny Depp, die met Renate van Uytert-Van Vliet al een waanzinnig jaar achter de rug heeft. De combinatie won onder andere begin dit jaar de finale van de Subli Cup. Deze zomer werden ze vijfde in de grote finale op het WK jonge dressuurpaarden en wonnen ze de Pavo Cup finale bij de vijfjarigen. In Kronenberg kreeg Johhny Depp een tien voor zijn imponerende draf.

Nipt

Jameson RS2 (v. Blue Horse Zack) zat Johhny Depp wel op de hielen. Onder Marieke van der Putten noteerde de hengst 93 punten. Hij kreeg ook een tien toebedeeld, maar dan voor zijn galop. Plaats drie was hier voor Joop TC (v. Ravel). Met Dinja van Liere noteerde hij exact 90 punten. De vierde plaats was voor Just Wimphof (v. De Niro) met 87. Ook hij werd voorgesteld door Renate van Vliet-van Uytert.

Applaus

In de klasse L noteerden twee hengsten een score boven de 90 punten. Glock’s Taminau (v. Glock’s Toto jr) stond op kop. Onder Hans Peter Minderhoud kwam het totaal uit op 93 punten. Niet alleen de jury was gecharmeerd van de combinatie, het publiek beloonde de verrichtingen van de combinatie met een luid applaus. Kjento (v. Negro) noteerde, onder Charlotte Fry, een tien voor zijn galop. De score kwam uit op 91 punten.

Totilas-bloed

Opvallend in de klasse L was de invloed van Totilas. In de top zes stonden vier hengsten die Totilas-bloed voeren. De derde plaats was voor Glock’s King Karim (v. Glock’s Toto jr.). Eveneens voorgesteld door Minderhoud kwam de score uit op 88 punten. Plaats vier was voor Kayne (v. Governor) en Adelinde Cornelissen met 86 punten.

Aan elkaar gewaagd

In het Z/ZZ kwamen maar vier hengsten aan start. Imposantos (v. Wynton) met Bart Vreeze en In Style (v. Eye Catcher) met Van Uytert- van Vliet waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk liet In Style nog punten liggen in de stap (7,5, naast verder negens), waardoor de zege naar Imposantos ging. Hij bleef met 89 twee punten voor op In Style. Indigo (v. Negro) werd met Jennifer Sekrève derde met 86 punten. Plaats vier was met 79 punten voor Turfhorst Ivershin (v. Charmeur) en Theo Hanzon). Bekijk hier de volledige uitslagen. De volgende wedstrijd staat gepland op 11 december in Ermelo. de derde en laatste is op 28 december in Zuidbroek. Bron: De Hoefslag