Fokkerij

Mcqiedo KWPN eerste bezichtiging 2019 © DigiShots
  • aangepast 14 juli 2021 17:50

Adelinde Cornelissen eerste zelf gefokte hengst door naar tweede bezichtiging

In Ermelo is vandaag de eerste bezichtiging voor de KWPN-dressuurhengsten van start gegaan. Negentien hengsten mogen een ronde verder. Daaronder de door Adelinde Cornelissen gefokte Mcqiedo. Voor dressuuramazone Cornelissen is het de eerste keer dat zij een zelf gefokte hengst door heeft naar de tweede bezichtiging.

Extra spannend

“Ik vind zo’n hengstenkeuring wel extra spannend hoor. Ik rij het liefst proeven, dan heb je het nog in de hand. Zo’n jonge hengst klip je los en dan moet hij het zelf doen. Ik heb er dan geen invloed meer op en dat vind ik wel extra spannend. Je kunt er niks meer aan veranderen als je langs de kant staat en je weet niet hoe ze reageren in de baan”, reageert Cornelissen.

Bijzonder

“Gelukkig liet hij zich goed zien en werd hij doorverwezen. De moeder is Elysee en dat is een United uit de volle zus van Parzival. Elysee is zelf de volle zus van de goedgekeurde hengst Armani. Uit die stam komen ook Governor en Fleau de Baian, de volle broer van Parzival. Mcqiedo is een zoon van Aqiedo, die ik ook rijd. Alles met elkaar maakt het voor mij nog extra bijzonder.”

Den Bosch

“In Den Bosch gaan we nog een keer stressen. Ik hoop dat hij zich weer zo goed laat zien. Ik ben enorm weg van hem. Hoe het ook gaat, ik zie er hoe dan ook een heel fijn sportpaard voor mezelf in voor de toekomst”, besluit ze enthousiast.

19 hengsten

In totaal werden dinsdag 19 hengsten doorverwezen. Glock’s Zonik was met 12 zonen de topaanvoerder op dinsdag. Drie van hen mogen door, net als van Totilas. Van Total Us mogen vier door. Johnson heeft twee zonen door, net als Apache. Aquido, Morricone, Schwarzgold, Sezuan en Trafalgar hadden allemaal een zoon door. Bekijk hier de uitslag van dinsdag. Bron: De Hoefslag/ KWPN  

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties