Fokkerij

Kayne KWPN Hengstenkeuring 2018 © DigiShots
  • aangepast 14 juli 2021 17:49

Observatiewedstrijden voor vierjarige springhengsten

Tijdens de eerste bezichtiging zijn er twee vierjarige springhengsten doorverwezen naar de tweede bezichtiging.  Het gaat om King Blue (v Zirocco Blue VDL) en Kayne (v Arezzo VDL). De tweede bezichtiging voor de 4- t/m 7-jarige springhengsten bestaat uit de deelname aan een aantal door de hengstenkeuringscommissie aan te wijzen wedstrijden.

Springen onder het zadel

De twee hengsten zijn tijdens de eerste bezichtiging op exterieur en stap en draf op de harde bodem beoordeeld. In plaats van het vrijspringen, laten ze zich nog zien onder het zadel tijdens twee aangewezen wedstrijden. De twee aangewezen wedstrijden zijn de Hengstencompetitie in Zuidbroek op 28 december 2019 en de springwedstrijd bij de Voornruiters in De Meern op 10 januari 2020. De hengstenkeuringscommissie springen zal de paarden daar beoordelen.

Presentatie Den Bosch

Na afloop van deze wedstrijden beslist de hengstenkeuringscommissie welke hengsten worden uitgenodigd voor de presentatie van de aangewezen hengsten in Den Bosch tijdens de KWPN Stallion Show. Zie ook: Dressuur- en springhengsten aangeleverd voor verrichtingsonderzoek Bron: KWPN Foto: Digishots

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties