Theo Hanzon - JFK
Selectie WK Jonge Dressuurpaarden 2021
© DigiShots
Theo Hanzon - JFK Selectie WK Jonge Dressuurpaarden 2021 © DigiShots Foto: Digishots

JFK teruggetrokken voor WK Jonge Dressuurpaarden: “Niet forceren”

Fokkerij

Theo Hanzon heeft, in overleg met de mede-eigenaren, besloten om JFK (v. Forty) terug te trekken voor de observaties en kwalificatie van het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden, Duitsland.

Advertisement

Groen

‘Hij loopt erg fijn en doet zijn uiterste best, maar in de finale proef zijn met name de series en zigzag nog te moeilijk op dit moment. Ik heb de proef daarom afgelopen week enkele keren gereden, maar hij is er op dit moment te groen voor. JFK heeft met zijn 1.80m extra tijd nodig om kracht te ontwikkelen. We hadden dus de keuze: geforceerd doortrainen of terugtrekken.’

‘Ondanks dat we goed commentaar kregen tijdens de selecties, wil ik niets gaan forceren. We kiezen voor het belang van het paard en voor zijn opleiding. JFK krijgt de tijd om sterker te worden en dan komt de rest vanzelf, daar ben ik van overtuigd.’

Invershin

Verder startte Hanzon vandaag voor de eerste keer inter II tijdens een oefenwedstrijd in Uden met de KWPN-goedgekeurde Turfhorst Invershin (v. Charmeur). “Het was erg warm”, vertelt Hanzon enthousiast. “Maar hij deed de passage, piaffe en series foutloos, dus ik ben erg tevreden. We gaan rustig kijken hoe verder, maar hij pakt het in ieder geval super op.” Begin juli start de combinatie internationaal Lichte Tour in Grote Brogel (België).

Bron: Hoefslag (Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan)

Foto: Digishots