David Shoobridge met OO Seven (Foto: Revelwood  Stud)
David Shoobridge met OO Seven (Foto: Revelwood Stud) Foto: Revelwood Stud

Topvererver OO Seven: de beste dressuurgenen

Fokkerij
Advertisement
Het is 25 jaar geleden dat de KWPN-hengst OO Seven werd geboren in de stallen van Isabel van Gisbergen-Sponselee. Het was in de tijd dat de KWPN-fokkerij nog niet gespecialiseerd was. Maar bij OO Seven was het puur dressuur als we naar zijn pedigree kijken. Niet verwonderlijk dat OO Seven het zelf ook tot de Grand Prix bracht en er al twintig van zijn nakomelingen in de Grand Prix werden of worden uitgebracht. [vc_button title=”Informatie over dekken met OO Seven” target=”_self” color=”green” size=”size_large” href=”https://spermaooseven.nl//?utm_source=hoefslag_website&utm_medium=sponsored_content&utm_campaign=sperma_ooseven”] OO Seven’s moeder Gelbria (Doruto x Amor) is de volle zus van Olympic Barbria, waarmee Tineke Bartels en later haar dochter Imke vele successen behaalde in de sport op het hoogste niveau.

Doruto

Vader Doruto kwam in de jaren zestig naar Nederland en maakte naam als vererver van vele top Grand Prix-paarden. Daarnaast was Doruto een echte merriemaker. Veel van zijn dochters hebben de dressuurfokkerij echt vooruit geholpen. De nakomelingen van Doruto waren op jonge leeftijd niet spectaculair in beweging. Op latere leeftijd kwamen ze pas tot hun recht door hun werkwilligheid en de aanleg voor de Grand Prix-oefeningen. OO Seven’s driekwart zus Rohbria (v.Rohdiamant-Rubinstein I) is de moeder van de Grand Prix hengst GLOCK’s Voice (v.De Niro) van Edward Gal.

Rubinstein I

Rubinstein I is de bekende vader van OO Seven. Deze gitzwarte schoonheid was zelf succesvol in de Grand Prix en heeft in Duitsland de onvolprezen stam van De Baey verankerd in de moderne dressuurfokkerij. Rubinstein I komt uit de fameuze Dodona-stam die ook grootheden Ahlerich en Amon bracht, twee cracks uit de jaren ‘70 en ‘80. Rubinstein’s moeder Antine is een volle zus van deze Olympische toppers.

Puur dressuur

Van Rubinstein I staan 50 nakomelingen in de Grand Prix geregistreerd en zijn invloed op de fokkerij is met 110 goedgekeurde zonen enorm groot. Bij OO Seven zijn de beste dressuurstammen van Nederland en Duitsland samengebracht. Geen wonder dat OO Seven tot de betere verervers gerekend mag worden.

Bloedspreiding

Het KWPN onderscheidde OO Seven met het keurpredicaat. Ook dit jaar is zijn fokwaarde met 140 nog steeds hoog. Zeker in het kader van bloedspreiding is OO Seven met een bijzonder laag verwantschapspercentage van 1,1 interessant voor de fokkerij. [vc_button title=”Informatie over dekken met OO Seven” target=”_self” color=”green” size=”size_large” href=”https://spermaooseven.nl//?utm_source=hoefslag_website&utm_medium=sponsored_content&utm_campaign=sperma_ooseven”] Let op: Speciale actieprijs tot 15 mei!