Afbeelding

Stempelhengst Jazz, de nummer 1 van de fokkerij

Fokkerij
Advertisement
Vorig jaar overleed de koning van de dressuurpaarden fokkerij Jazz op 29-jarige leeftijd. De zoon van Cocktail was bij leven al een legende. Een jaar later staat de preferente stempelhengst nog steeds bovenaan de KWPN-fokwaardenranglijst. En dat met een bijzonder hoge betrouwbaarheid van 99 procent. [vc_button title=”Informatie over dekken met Jazz” target=”_self” color=”green” size=”size_large” href=”https://hengstjazz.nl/?utm_source=hoefslag_website&utm_medium=sponsored_content&utm_campaign=stallion_jazz”] De honderden nakomelingen van Jazz die presteren in de sport en die beoordeeld zijn op KWPN-keuringen en in aanlegtesten bezorgen het fokproduct van Huub van Helvoirt een fokwaarde van 176 punten. Daarmee gaat Jazz aan de leiding van de ranglijst van bij het KWPN goedgekeurde hengsten, met een betrouwbaarheid hoger dan 90%.

Beste dressuurhengst

Jazz voert ook in Duitsland de ‘Zuchtwert-ranglisten’ aan. Op de WBFSH-ranking over 2020 staat Jazz op de tweede plaats. De eerste plaats wordt ingenomen door zijn zoon Johnson. Op dezelfde ranglijst vinden we zijn kleinzonen Vivaldi (v.  Krack C) en Zack (v.  Rousseau), op de plaatsen 6 en 17. Zijn zonen Wynton en Westpoint, die beide bevorderd zijn tot keurhengst, vinden we op 43 en 50 bij de beste verervers van de wereld.

125 nakomelingen in de Grand Prix

Wereldwijd zijn er meer dan 125 Jazz-nakomelingen in de Grand Prix gestart en zijn er 55 zonen van hem goedgekeurd. Een ongekend groot aantal. Jazz is een van de grondleggers van de moderne dressuurpaardenfokkerij in Nederland en ver daarbuiten. Van Jazz is diepvriessperma van uitstekende kwaliteit beschikbaar. Heb je een of meerdere merries die nog wat extra’s kunnen gebruiken wat Jazz zo gekend maakte, dan heb je nu nog de mogelijkheid om hem in jouw fokkerij te gebruiken. [vc_button title=”Informatie over dekken met Jazz” target=”_self” color=”green” size=”size_large” href=”https://hengstjazz.nl/?utm_source=hoefslag_website&utm_medium=sponsored_content&utm_campaign=stallion_westpoint”] Let op: Speciale actieprijs tot 15 mei! Foto: Stoeterij Broere