Afbeelding
Foto: Remco Veurink

NRPS-hengst Vlegel overleden

Fokkerij

Ondanks intensieve veterinaire zorg is de NRPS-goedgekeurde ponyhengst Vlegel afgelopen weekend overleden.

Advertisement

Vlegel (v. Volltreffer) werd gefokt door Adri van Esch uit Erp en werd in 2008 goedgekeurd. Zijn vijf nakomelingen, vier uit 2009 en een uit 2010, zijn echter zeer succesvol en hebben allemaal hun eigen verhaal.

Nakomelingen

De merrie Springflower H heeft tot dusver zeven veulens voortgebracht, die op de keuring hoog zijn beoordeeld. Daarnaast is merrie Vyanna (m. Verana v. Country) is een succesvolle fokmerrie en de goedgekeurde hengst Vigo en zijn volle zuster Cezana van 't Molenbosch. Goana bracht onder andere vijf goedgekeurde zonen, en Cezana ook alweer een.

Verder is merrie Vlinder van Sinekoba een van de twee laatste vertegenwoordigers van de interessante merriestam van de eerste Nationaal kampioen rijpaarden van het NRPS, Gerwina (1975, v. Apollo).

Hengstenshow

Vlegel was pas 16 jaar. Op de Hengstenshow van 3 april 2021 heeft hij nog een mooie dressuurdemonstratie gegeven met Anne van Schijndel in het zadel. De hengst liep Z-dressuur. Eigenaresse Mirlanda Klok uit Leersum beschikt nog over diepvriessperma.

Bron: NRPS

Foto: Remco Veurink