Afbeelding

Phryso.com: hét nieuwsplatform voor Friese paarden

Fokkerij
Advertisement
Tijdens Faderpaard 2019 is de website Phryso.com gelanceerd. Deze nieuwe website is een initiatief van het KFPS, in samenwerking met uitgeverij Media Primair, die de vormgeving en de content verzorgt. Phryso.com is hét nieuwsplatform voor Friese paarden.

Friese Hengstenkeuring

Phryso.com is één dag voor Faderpaard 2019, met de Hengstenkeuring en de Friesian Proms, live gegaan. De website kende meteen een vliegende start met op zaterdag 10.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Met name de Friese paardenliefhebbers uit Duitsland en de Verenigoede Staten wisten tijdens dit meerdaagse evenement in het WTC in Leeuwarden de website te vinden. De redactie verzorgoede een live verslag van de keuring in woord en beeld, uiteraard in combinatie met Facebook. Mensen die er zelf niet bij konden zijn, bleven zo toch op de hoogte van de Hengstenkeuring, die tot op de laatste plaats uitverkocht was.

Phryso magazine

De website Phryso.com is ook te bereiken via KFPS.nl en is uitdrukkelijk verbonden aan het magazine Phryso dat 12 keer per jaar aan de leden van het KFPS wordt verzonden en waarvan Media Primair de uitgever is. De nieuwe website zal de fokkers en liefhebbers van Friese paarden sneller van nieuws kunnen voorzien en sluit daarmee perfect aan op het magazine. In de loop van het jaar zal er ook een Engelstalige versie van de website komen, zodat ook buitenlandse liefhebbers op de hoogte kunnen blijven.

Diverse onderwerpen

Wie alles wil weten over Friese paarden vindt het op Phryso.com. Niet alleen de uitslagen van de Hengstenkeuring, maar ook nieuws rondom fokdagen en andere evenementen zul je terugvinden op Phryso.com. Ook actuele ontwikkelingen binnen de fokkerij, tips en adviezen rondom de verzorging, alsook veterinaire kennis en Internationale informatie lees je op de website. Wie niets wil missen over Friese paarden checkt dus regelmatig Phryso.com!

Algemeen kampioen

De Friese hengst Jurre 495 werd tijdens Faderpaard 2019 voor de derde keer op rij uitgeroepen tot algemeen kampioen.  Wil je nog een keer genieten van de Hengstenkeuring 2019? Op de website www.kfps.tv kun je de kampioenskeuringen nog eens terugkijken of zelfs de hele uitzending zien die Omrop Fryslân heeft uitgezonden. https://www.dehoefslag.nl/laatste-nieuws/jurre-495-3e-keer-rij-algemeen-kampioen-video.html