Andreas Helgstrand
FEI World Equestrian Games Tryon 2018
© DigiShots
Andreas Helgstrand FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Andreas Helgstrand en Paul Schockemöhle: 'Gedrag veilingmeester grove belediging'

Fokkerij
Advertisement
Op de veilig in Verden veranderde een zoon van Cadeau Noir voor 1,89 miljoen euro van eigenaar. Rebecca Gutman van Gestüt Bonhomme had het hoogste bod, tot ongenoegen van Paul Schockemöhle en Andreas Helgstrand, die door de veilingmeester werden genegeerd. 'Een grove belediging van ons station en de mensen die daarbij betrokken zijn,' laten de twee middels een persbericht weten. "Wij verhoogden het bod van 1,89 miljoen direct naar 1,9 miljoen, maar de veilingmeester zocht geen contact met ons."

Veilingmeester negeerde ons

Paul Schockemöhle en Andreas Helgstrand, die benadrukken dat ze in Verden al meer dan duizend hengsten kochten, verlieten de veiling nadat het bod van Gutman door  veilingmeester Bernd Hickert als laatste was geaccepteerd. "Niet omdat we een biedduel verloren, maar omdat we het gedrag van de veilingmeester beledigend vonden. Hij nam onze biedingen niet in overweging. Hij accepteerde het bod van Gutman en negeerde ons volkomen." Verkoper van de hengst is de voorzitter van het Hannoveraner Verband Hans-Henning von der Decken. Zijn hengst verhuist naar Gestüt Bonhomme ten westen van Berlijn, waar ook vader Cadeau Noir (Christ x De Niro) gestald staat. Deze 9-jarige hengst was dit jaar finalist in de Nürnberger Burg-Pokal.

Confess Color

Gestüt Bonhomme maakte maandag bekend dat de hengst de naam Confess Color krijgt.  Daarbij plaatste de hengstenhouder ook een filmpje waarop het 'meest besproken paard van de afgelopen dagen' in de paddock te zien is. "In turbulente tijden willen we proberen goede hengsten voor de Duitse fokkerij te behouden en tegen een betaalbare prijs aan te bieden. Zoals al onze andere 3-jarige premiehengsten is het dekgeld vastgesteld op 950 euro. Naast zijn veelbelovende fokpotentieel zien we een groot sporttalent." Over de in opspraak geraakte veiling laat Bonhomme weten: "We hebben deze hengst eerlijk en oprecht gekocht." https://www.facebook.com/gestuet.bonhomme/videos/735239360271898/ Bron: Verklaring Paul Schockemöhle and Andreas Helgstrand / St-Georg Foto: archief