Multikampioen Macho naar nieuw record verrichtingsonderzoek
Multikampioen Macho naar nieuw record verrichtingsonderzoek Foto: DigiShots

Drie tuigpaardhengsten goedgekeurd: Multikampioen Macho zet nieuw record neer

Fokkerij
Advertisement
Zaterdag deden de drie tuigpaardhengsten in Ermelo hun examen na een verrichtingsonderzoek van drie weken. Alle drie slaagden, en Indiana-zoon Macho wist met zijn prachtige cijferlijst, waarop geen punt lager dan een 9 staat, een nieuw record neer te zetten.

Eerste keer najaarsonderzoek tuigpaardhengsten

Dit was de eerste keer dat er een najaarsonderzoek voor tuigpaardhengsten werd georganiseerd, en deze duurde ongeveer drie weken. De hengstenkeuringscommissie bestond uit voorzitter Henk Rootveld, Henk Lassche en Johan Holties, en zij werden bijgestaan door inspecteur Viggon van Beest.

Buitengewoon tevreden

Henk Rootveld lichtte toe: 'We zijn buitengewoon tevreden over deze collectie. Het is een afwisselende groep of alle fronten, wat betreft type, afstamming en kwaliteiten. Hierbij is een hengst bijzonder interessant, mede vanwege de lage verwantschap. Dat is een hengst met een hele interessante bloedopbouw. Daarnaast hebben we twee hengsten die ver bovengemiddeld gepresteerd hebben en een van hen heeft zelfs een uitgesproken topprestatie geleverd door zich continu optimaal te presenteren en mee te werken aan dat wat aan hem gevraagd werd. Het zijn echt hengsten die ieder voor zich op hun eigen manier de fokkerij verder kunnen helpen, en waarvan we de overtuiging hebben dat de fokkers hiervan gebruik gaan maken.'

Multikampioen Macho naar nieuw record

Indiana-zoon Macho werd als veulen al nationaal kampioen, begin dit jaar hengstenkeuringskampioen en kan daar nu verrichtingskampioen aan toevoegen. Macho kreeg de hoogste cijferlijst ooit, met bijna louter 9,5'en op zijn protocol. Deze kreeg de voshengst voor zijn front, zweefmoment, achterbeengebruik, looplust, bewerkbaarheid & instelling en algemeen beeld als. Daarnaast ontving hij negens voor zijn lichaamshouding en voorbeenactie. Daarmee kwam de hengst, uit de eerste jaargang van zijn vader, gemiddeld uit op 93,75 punten.

Magnifiek scoort met voorbeenactie

Ook Magnifiek is een zoon uit de eerste jaargang van zijn vader, Idool. De hengst kreeg een 9 voor zijn voorbeen actie. Hij scoorde, op het achterbeengebruik (7,5) na en bewerkbaarheid & instelling (8), verder louter 8,5'en.

Maximiano I&S brengt vers bloed

De zeer laag verwante Maximiano I&S (Baarzens Jagerszoon x Plain's Liberator) is zodoende een aanwinst in het kader van de bloedspreiding en kreeg eveneens een mooie cijferlijst met op bijna alle onderdelen een 8. Zijn voorbeenactie werd zelfs gewaardeerd met een 8,5. Ook deze hengst zette met 80 punten een mooi gemiddelde neer. Bron: KWPN/Hoefslag Foto: DigiShots