Afbeelding
De Hoefslag

Easy Game, Cristello en Check In erkend

Fokkerij
Advertisement
Zojuist werd bekend dat de KWPN hengstenkeuringscommissie drie hengsten voor erkenning heeft voorgedragen aan het Algemeen Bestuur, een advies dat is overgenomen. Het gaat om de Lichte Tour-dressuurhengst Easy Game en de twee Grand Prix-springhengsten Cristello en Check In.

Easy Game

Easy Game (Gribaldi uit Evita XII sb ster pref prest van Schwadroneur, fokker F. Willemsen uit Bergharen) is 18 jaar. Zijn vader is stempelhengst Gribaldi, die zelf en via zijn zonen (onder meer Painted Black en Totilas) een stempel drukt op de dressuurpaardenfokkerij. De moeder van Easy Game is de zeer succesvolle Trakhener-merrie Evita XII, zij en haar dochters werden op meerdere Trakhener-keuringen als kampioene gehuldigd, naast Easy Game gaf ze nog een hengst. Deze zoon van Zhivago, Duke, is goedgekeurd in Oldenburg en actief op Lichte-Tour niveau. Easy Game is zelf ook actief geweest op Lichte-Tour niveau en bracht diverse opvallende nakomelingen zoals de internationale succesvolle Grand Prix-merrie TFS Dalera BB van Jessica von Bredow-Werndl en de KWPN-goedgekeurde hengst Hermès die met Dinja van Liere brons won op het WCYDH bij de zesjarigen en inmiddels zeer succesvol in de Grand Prix wordt uitgebracht. Naast de KWPN-goedgekeurde zoon Hermès zijn diverse zonen van Easy Game goedgekeurd bij andere stamboeken, een hiervan is de Lichte Tour-hengst Millennium.

Cristello

De inmiddels veertienjarige Cristello heeft zijn erkenning verdiend aan zijn sportprestaties op het hoogste niveau. Cristello stamt af van de preferente hengst Numero Uno, deze zoon van de preferente Libero H neemt dit jaar de 12e plaats in op de WBFSH-sire ranking. Zijn moeder is de keur sport-spr pref prest merrie Volstelle, deze dochter van Voltaire sprong zelf op 1.35m-niveau en komt uit de bekende Kattebel-stam. De eerste vijf kinderen uit Volstelle lopen allemaal 1.40m of hoger in de sport. Cristello presteert al jaren op het allerhoogste niveau in de sport met Leon Thijssen, Kevin Jochems (zilver op het NK in 2019) en de laatste twee jaar met de Ier Denis Lynch. Hij won de Grand Prix in St. Tropez, werd zesde in Doha, won in Basel, derde in de Grand Prix van Geesteren in 2019, tweede in de Grand Prix Gross Viegeln. Dit zijn slecht enkele highlights van de erelijst van deze Numero Uno-zoon.

Check In

De 18-jarige Check In (uit Ilonka van Lord Pezi) is een zoon van de Grand Prix-hengst Cordalme Z. Deze zoon van de springpaardenvererver Cor de la Bryere heeft meerdere jaren met Gilbert Böckmann op het hoogste niveau in de sport gesprongen. Check In heeft eerst met Gilbert Bockman internationaal gesprongen en daarna met Samantha McIntosh. Check In was succesvol op het WK in Tryon, en werd daar individueel 18e. In de Nations Cup Gyon liep hij 0-4. In Valkenswaard tijdens de Global Champions Tour werd hij eerste met het team, in de Grand Prix Bourg en Bresse 1.55m werd hij achtste. In de Grand Prix Le Tourquet zevende en eerste en derde in Grand Prix van Olivia. Hij won de Nations Cup Abu Dhabi in 2017 en maakte een fout in de finale. Tot slot werd hij vijfde in de Grand Prix van La Coruna en zevende in de Grand Prix van Eindhoven. Bron: KWPN Foto: Digishots