Yasmin Westerink met Dibert L
Yasmin Westerink met Dibert L NH Photo

Yasmin Westerink scoort hattrick op CDI Tolbert: “Een van mijn beste wedstrijden tot nu toe”

Dressuur

Yasmin Westerink was oppermachtig op de internationale wedstrijd in Tolbert. Ze won drie proeven op junioren-niveau met haar Dibert L (v. Vivaldi). In de landenproef scoorde ze een nieuw persoonlijk record door 72,17% bijeen te rijden. Dit kunstje wist ze te herhalen in de individuele proef die ze met 71,23% op haar naam schreef. Zondag in de kür op muziek werd het 75,37%. 

Advertisement

‘De voorbereiding moet goed zijn’

“Het ging echt heel goed” steekt de amazone van wal. “We hadden geen verwachtingen voor deze wedstrijd. De voorbereiding moet goed zijn en dan is het afwachten en hopen dat het ook lukt in de proef. Ik denk dat CDI Tolbert één van mijn beste wedstrijden tot nu toe is. Ik kijk er met een heel goed gevoel op terug. Dibert liep iedere dag hetzelfde en heeft geen fouten gemaakt. We kregen mooie cijfers voor de appuyementen, de staponderdelen en de vliegende galopwissels.”

Team

“Ik heb Dibert nu een jaar op stal en inmiddels zijn we nu echt een team. Ik ken hem nu heel goed en weet precies wat hij doet. Het is natuurlijk super gaaf om drie dagen te winnen”, vertelt Yasmin die getraind wordt door Adelinde Cornelissen. Ze vervolgt “Adelinde was erbij in de landenproef en tijdens de kür. Het was heel fijn dat ze kon komen om mij te helpen met losrijden. Ik les al bijna drie jaar bij haar en met Dibert heb ik altijd bij haar getraind. Het klikt super goed en we maken samen een planning voor elke wedstrijd.”

Hoge moeilijkheidsgraad

De amazone reed voor de tweede keer haar nieuwe kür op muziek. “De kür is gemaakt door Jeroen Hendrix en de muziek is van Queen. Mijn eerste kür was wat simpeler en nu hebben we een hoge moeilijkheidsgraad. Vanuit de hoek rijden we in uitgestrekte galop naar de B om door te gaan in stap met een keertwending. We rijden de keertwending uit in galop en gaan meteen door in een appuyement. Een moeilijk stukje, maar het lukte goed”, lacht ze. 

EK observaties

De combinatie gaat zich nu voorbereiden op de observaties voor het EK. “We gaan binnenkort naar Exloo voor de eerste observatie en daarna is het NK en Geesteren. Het zou heel gaaf zijn om een teamplek te krijgen, maar we moeten kijken hoe het loopt. Het zou wel een ultiem doel zijn en een droom die uitkomt. We gaan nu eerst een planning maken voor de komende weken richting Exloo en bekijken het dan verder”, sluit de amazone af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: NH Photo