Team The Netherlands
v.l.n.r. Alex van Silfhout, Dinja van Liere, Emmelie Scholtens, Thamar Zweistra, Marieke van der Putten
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Team The Netherlands v.l.n.r. Alex van Silfhout, Dinja van Liere, Emmelie Scholtens, Thamar Zweistra, Marieke van der Putten ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots Foto: DigiShots

Jumping Amsterdam | Bondscoach Alex van Silfhout over de weg naar OS Parijs *VIDEO*

Dressuur Jumping Amsterdam

Tijdens de WB Grand Prix Kür op Muziek sprak Hoefslag-reporter Claartje van Andel met dressuurbondscoach Alex van Silfhout. Hoe vindt hij het in Amsterdam en wat is zijn plan richting het EK en de Olympische Spelen in Parijs? 

Advertisement

Onmisbare wedstrijd

Alex van Silfhout is blij dat zijn ploeg aan start kon komen op Jumping Amsterdam. Claartje sprak hem na de proeven van Hans Peter Minderhoud en Marieke van der Putten. "Amsterdam is voor ons een onmisbare wedstrijd, sowieso door de atmosfeer waar de paarden goed aan kunnen wennen. Ik was dolblij met de Kür van Hans Peter en Glock’s Dream Boy N.O.P. In de Grand Prix was het nog even zoeken, maar vandaag liep hij heel mooi door het lijf op eigen benen door de oefeningen heen. Marieke reed al een hele nette Grand Prix, vandaag stond hij er nog een tik beter aan. Ze raken fijner op elkaar ingespeeld en ik ben met beide combinaties heel erg blij!"

Combinaties voor de Spelen

"De combinaties die hier rijden zijn wel combinaties waar je rekening mee moet houden richting de Olympische Spelen. Er zit nog zeker rek in en ze blijven groei doormaken. Daar doen we het voor!" Claartje is ook nieuwsgierig naar zoon Diederik van Silfhout. Komt hij binnenkort terug in de ring? Je ziet het in de video!



Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots