Febe van Zwambagt - FS Las Vegas
CDIP Compiegne 2018
© DigiShots
Febe van Zwambagt - FS Las Vegas CDIP Compiegne 2018 © DigiShots DigiShots

Lord Loxley overleden

Dressuur

De bij meerdere Duitse stamboeken goedgekeurde hengst Lord Loxley is ten gevolgen van koliek op 23-jarige leeftijd overleden. In 2004 won hij het Bundeschampionate en behaalde zilver op het WK jonge dressuurpaarden. De goedgekeurde hengst Lord Leatherdale is een zoon van Lord Loxley (v. Lord Sinclair I)

Advertisement

In België geboren

Lord Loxley werd gefokt door de Belg Josef Faymonville. Tweeëneenhalf jaar later werd hij gekocht door Josef Wilbers en Ferienhof Stücker. Dit nadat hij was goedgekeurd bij het Westfaler Verband. Stalamazone Jana Freund bracht de hengst uit en in 2003 werden ze Westfaals kampioen en vierde tijdens het Bundeschampionate. Als vierjarige was er daar de overwinning en zilver op het WK in Verden.

Lichte Tour

 In 2006 en 2007 is hij rustig en niet te veel ingezet in de sport. In 2008 kwam de hengst onder het zadel van Heiner Schiergen die hem uitbracht op nationaal Lichte Tour-niveau. Dit was maar kort want tot 2014 hoorde we weinig tot niks meer van de hengst. In 2014 reed Chloe Morris Talbot nog enkele concoursen met hem. In 2015 kwam hij ter dekking te staan op hengstenstation Galmbacher. Dit was maar voor enkele jaren. Daarna ging hij terug naar zijn geboortegrond, Gestüt Sonnehof.

FS Las Vegas

De hengst bracht 37 goedgekeurde zonen voort. Ook FS Las Vegas, uitgebracht door Febe van Zwambagt, is een nakomeling van Lord Loxley.