Podium vierjarigen
Podium vierjarigen

Bart Veeze en Diederik van Silfhout winnen Subli competitie Tobert “Beste proef tot nu toe”

Dressuur

Zondag 4 september werd in Tolbert weer een selectiewedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden verreden. Een groot deelnemersveld was naar het hoge noorden afgereisd met hun talentvolle vier- en vijfjarigen. Bart Veeze was veruit de winnaar bij de vierjarigen met Nero. Diederik van Silfhout pakte, net als in Wapenveld, de overwinning bij de vijfjarigen  Mister Maserati. 

Advertisement

Beste proef tot nu toe

De juryleden Van Hall en Drenth beoordeelden de vierjarige. Bart Veeze stak met Nero met kop en schouders boven het veld uit en behaalde een geweldige score van maar liefst 88,40. Hij kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn proef: “Nero liep mooi ontspannen en los door het lijf. Het was eigenlijk onze beste proef in de Subli Competitie tot nu toe dus daar ben ik heel blij mee. Hij kan abnormaal goed stappen en daar kregen we ook een negen voor, net als voor de draf. Hij is altijd heel relaxt en loopt makkelijk door de proeven heen, dat is echt zijn kracht.”

WK Ermelo

 Deze week rijden we ook mee aan een rubriek voor vierjarigen op het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. Dit was een mooie testwedstrijd. In december hoop ik deel te nemen aan de finale van de Subli competitie.”

Veel talentvolle paarden

Bij de vijfjarigen waren juryleden Patrick Berends en Piet Groen het eens in hun oordeel dat Diederik van Silfhout met Galleria’s Mister Maserati de winnaar was. Jurylid Piet Groen: “We hebben in deze rubriek veel talentvolle paarden gezien met veel potentie voor de toekomst. Het paard van Diederik sprong er voor ons bovenuit. Mister Maserati is een fantastisch bewegend paard met veel vermogen tot sluiten en hij werd zeer vriendelijk voorgesteld door Diederik, met veel souplesse zien.”

Podium vijfjarigen

Uitslag Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden 4 september Tolbert

Vierjarigen
1. Bart Veeze – Nero (v. Ferguson), 88,40
2. Charissa Buurmeijer – No Limit (v. Geniaal), 84,40
3. Laura Spronk – New Star (v. Everdale), 81,40

Vijfjarigen
1. Diederik van Silfhout – Galleria’s Mister Maserati (v. Toto jr), 85,80
2. Vai Bruntink – Minte Lena (v. Wynton), 82,60
3. Fleur Prinsen – Messy D (v.Dream Boy), 82,20

De volgende wedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden is op 14 oktober in Varsseveld. Kijk voor de volledige kalender en een tussenstand van de competitie op www.subli.nl/competitie-jonge-dressuurpaarden..

Bron: Persbericht

Afbeelding