Emmelie Scholtens tijdens de training. Indian Rock lijkt in uitstekende vorm!

ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Emmelie Scholtens tijdens de training. Indian Rock lijkt in uitstekende vorm! ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots Foto: DigiShots

WK Herning: Dressuurteam in vorm naar het weekend

Dressuur WK Herning

HERNING - Optimale omstandigheden om te presteren onder het zadel: een windje, zo’n 20 graden, beter kan het niet. De amazones van Alex van Silfhout van TeamNL mogen morgen het spits afbijten in de WK-strijd met de dressuur teamwedstrijd Grand Prix. 

Advertisement

Eerste dag: Thamar en Dinja van start

Onderling hebben ze de startvolgorde bepaald: morgen starten Thamar Zweistra met de schimmelhengst Hexagon’s Ich Weiss (13.26 uur) en later op de dag Dinja van Liere met de KWPN-hengst Hermès (19.18 uur). 


De ‘Zeeuwse’ meisjes Dinja van Liere en Thamar Zweistra zijn klaar voor de start op het ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots - DigiShots

Tweede dag: Marieke en Emmelie van start

Op zondag volgen Marieke van der Putten met Torveslettens Tiranium RS2 (15.29 uur) en tenslotte Emmelie Scholtens met de KWPN-hengst Indian Rock (19.09 uur). 

In vorm

De trainingen vandaag zijn achter de rug. “Het trainen gaat al dagen fijn en bij het kennismaken met de ring, keken de paarden ook nergens naar. Allemaal om vrolijk van te zijn”, zegt bondscoach Alex van Silfhout tevreden. 


Marieke van der Putten tijdens de vetcheck met Torveslettens Titanium RS2 tijdens het ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots - DigiShots

Kwalificatie OS Parijs 2024

De zes hoogstgeplaatste landen kwalificeren zich meteen voor deelname aan de OS in Parijs 2024. Wie weet worden dat Groot-Brittannië, Nederland, Denemarken, Zweden, Duitsland en de Verenigde Staten. In deze volgorde hebben deze landen geloot. Brazilië heeft geen team meer. Japan heeft nog een team van drie. Verder komen er teams uit Oostenrijk, Australië, België, Spanje, Finland met bondscoach Rien van der Schaft, Frankrijk, Ierland, Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Polen, Portugal en Zwitserland in het totaal 19 landenteams aan start

Ingrid Klimke

Opvallend: de deelname van de veelvuldig in de eventing gelauwerde Ingrid Klimke, nu voor het eerst van haar leven in een Duits dressuurteam aan de start met Franziskus 15, morgen om 14.02 uur. 

Glamourdale

Veel indruk in de training maakt ook de KWPN-hengst Glamourdale, zondag om 18,51 aan start met Charlotte Fry voor Engeland. “Een ‘broekie in het internationale GP-geweld”, zei Gert-Jan van Olst, “maar wel een heel fijn broekie!”.

Henk van Bergen

Ook opvallend: met David Hunt (GBR) en Mary Seefried (AUS) maakt de Nederlandse oud-bondscoach Henk van Bergen deel uit van het Judges Supervisory Panel. De afstanden zijn groot in Herning. 

De afstand vanaf de stal naar de wedstrijdring bedraagt soms bijna een kilometer. Aan losstappen en uitstappen dus geen gebrek. Een ‘noviteit’ in paardenland: fietsen zijn bij de stal alleen met speciale permissie toegestaan en honden in principe helemaal niet!

Susanne Baarup

We gaan het allemaal merken morgen, zodra de eerste binnenrijdt voor de Deense jury-voorzitter Susanne Baarup en de andere juryleden. Dan zal de toon gezet worden. 

(CvA, overname zonder bronvermelding met werkende link niet toegestaan)

De 'Zeeuwse' meisjes Dinja van Liere en Thamar Zweistra zijn klaar voor de start op het ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Marieke van der Putten tijdens de vetcheck met Torveslettens Titanium RS2 tijdens het 
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots