Sultan des Paluds, hier nog onder Kirsten Brouwer
© DigiShots
Sultan des Paluds, hier nog onder Kirsten Brouwer © DigiShots DigiShots

Goud op Brits kampioenschap voor Annabella Pidgley en Sultan des Paluds

Dressuur

Op het Brits kampioenschap U21 stuurde Annabelle Pidgley Sultan des Paluds (v. Soliman), voormalig Grand Prix-paard van Kristen Brouwer, naar de overwinning. Daarnaast schreef ze ook het zilver op haar naam met de door Stephanie Kooijman opgeleide Dibert L (v. Vivaldi).

Advertisement

Optimaliseren

Pidgley won met Sultan Des Paluds eerder dit jaar al twee zilveren medailles op het EK Junioren. “Hij was goed in vorm en ik ben heel blij met de gouden plaats op het Brits kampioenschap”, vertelt de amazone. “Hij was een beetje moe, maar we reden een mooie foutloze proef. We zijn nog druk bezig om de afstemming tussen ons te optimaliseren.”

Dufour & Dujardin

Pidgley traint bij Cathrine Dufour en Charlotte Dujardin. “We hebben hard gewerkt aan de vliegende wissels. Die mogen nog wat meer expressie krijgen.”

“Ik blijf volgend jaar bij de Junioren rijden en ik zou het geweldig vinden om nog eens naar een EK te mogen, met Sultan of Dibert. Daarnaast blijf ik fanatiek trainen, zodat ik me blijf ontwikkelen en bij de overstap naar een andere klasse gelijk goed kan presteren.”

Sultan des Paluds

Sultan Des Paluds kwam als vijfjarige onder het zadel van Kirsten en samen hebben ze veel hoogtepunten beleefd. De combinatie was zeer succesvol in de Grand Prix en de verwachtingen voor de toekomst waren hoog. Lees hier meer over de reactie van Kirsten Brouwer over de verkoop van Sultan des Paluds aan Helgstrand destijds.

Vervolgens verhuisde Sultan des Paluds in maart dit jaar van Helgstrand naar de familie Pidgley. Klik hier voor de reactie van Annabelle Pidgley over de aankoop van Sultan des Paluds. 

Bron: British Dressage / Hoefslag

Foto: Digishots