Domien Michiels - Intermezzo van het Meerdaalhof
CHIO Rotterdam 2021
© DigiShots
Domien Michiels - Intermezzo van het Meerdaalhof CHIO Rotterdam 2021 © DigiShots DigiShots

Domien Michels: “Niet verwacht om in EK-team te zitten”

Dressuur

De Belgische federatie, KBRSF, heeft het team voor de Europese Kampioenschappen bekend gemaakt. Domien Michels vertelt “Ik weet het ook pas net. Het is zeker een verrassing maar ik had er stiekem wel op gehoopt.”

Advertisement

Doel

“Mijn doel dit jaar was het EK, niet zozeer de Olympische Spelen. Het is een droom die nu uitkomt met ook nog de Spelen tussendoor. In Tokio wist ik de scores te halen en ik hoopte dat het zou lukken dus ik ben nu erg blij. Na Tokio heeft hij een dikke week rust gehad. Daarna ben ik hem rustig gaan trainen en nu pakken we de draad weer op. Na de reis van de Spelen was ik bang voor vermoeidheid maar dat is heel erg goed gegaan,” vertelt de ruiter. 

Goede sfeer

Hij vervolgt “Over een kleine drie weken vertrekken we naar Hagen. De sfeer in het team is goed. Het was voor mij voor het eerst dat ik een echt kampioenschap meemaakte in Tokio. We leefden daar samen en het was geweldig. Er hing een hele goede sfeer en iedereen hielp elkaar. We zijn niet alleen elkaars concurrenten maar iedereen steunt elkaar en helpt om elkaar beter te maken. Intermezzo scoort nu heel stabiel en ik denk op termijn dat 71/72% moet lukken. Ik kijk uit naar het EK!”

Team

Alexa Fairchild – Dabanos D’04

Domien Michiels – Intermezzo v/h Meerdalhof

Laurence Roos– Fil Rouge

Thibault Vandenberghe – Santiago Son

1e RESERVE: Larissa Pauluis– Flambeau

2e RESERVE: Larissa Pauluis– Valentin

Bron: Equnews / De Hoefslag

Foto: Digishots