Afbeelding
Foto: prive bezit

Subtop | Emma Laarkamp: “Spartacus is een opvallende verschijning”

Dressuur

Emma Laarkamp debuteerde met de zesjarige hengst Spartacus (v.Sarotti Mokka Sahne) in het ZZ-Zwaar. Dit deed de amazone op de subtop wedstrijd in Aalsmeer. De proef werd beloond met een eerste plaats met 71,7%.

Advertisement

Mega draftour

Laarkamp brengt de hengst uit voor de eigenaren Diederik van Silfhout en Nikay van Duren. Ze vertelt “Diederik heeft hem twee jaar opgeleid en het is de bedoeling dat hij Grand Prix gaat lopen. Het is een hele opvallende verschijning. Ik rij hem nu een maand en het ging boven verwachting goed. Hij loopt heel constant de proef door en hij heeft een mega draftour.”

Negens

De combinatie kreeg negens voor de stap en de uitgestrekte draf. “Ook de wissels en de uitgestrekte draf werden beloond met achten. Hij heeft drie super goede gangen en ik hoef weinig te doen. Hij doet zijn ding. Ik moet stil zitten en hem het proefje door sturen, dan komt het helemaal goed. De pirouettes zijn nog groen, maar hij is pas zes jaar dus dat mag ook nog. Hij heeft veel talent en we gaan rustig verder oefenen.”

NK Dressuur

“Spartacus is een hele fijne hengst om te rijden. Hij gedraagt zich totaal niet als een hengst. Met losrijden tussen de andere paarden blijft hij gefocust op mij. Hij is totaal niet kijkerig en doet lekker zijn ding. Het werk gaat hem zo gemakkelijk af, dat is alleen maar genieten. Met deze score mogen we mee doen aan het NK. Ik heb me meteen opgegeven en ben benieuwd hoe dat gaat,” vertelt ze enthousiast.

Verkoop

Ze vervolgt “Hij staat er wel voor de verkoop, maar tot die tijd blijf ik hem opleiden. Als hij er straks nog is als hij Grand Prix klaar is kan Diederik hem gaan starten. Ik krijg af en toe enkele paarden te rijden van Diederik en Nikay. De stallen zijn constant vol en ik heb super fijne paarden te rijden. Ik heb niks te klagen en ben blij met deze samenwerking!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Emma Laarkamp