Rosalie Mol - Indigo
Subtop Nispen 2020
© DigiShots
Rosalie Mol - Indigo Subtop Nispen 2020 © DigiShots DigiShots

Subtop | Rosalie Mol: “Ik was super tevreden”

Dressuur

Rosalie Mol reed haar Indigo (v.Zardando) naar de eerste plaats op de subtop wedstrijd in Bavel. Ze reed 69% bij elkaar in het ZZ-Zwaar.  

Advertisement

Tevreden

Mol vertelt “Het is super fijn om weer op pad te zijn. Ik was heel erg tevreden. Hij is nu acht jaar en eind vorig jaar zijn we begonnen in het ZZ-Zwaar. Het ging toen al heel erg goed maar ik kan nu wel merken dat hij meer gegroeid is daarin. De oefeningen zaten er al op maar hij blijft nu veel mooier verzameld.”

Gedragen

“Hij heeft drie hele goede gangen en voor kreeg voor het drafgedeelte hele mooie cijfers. Hij heeft heel veel aanleg voor de pirouettes en daar kregen we ook al 7,5’en en achten. Vorig jaar verloor hij aan het einde van de proef nog wel iets kracht. Ik was nu heel blij dat hij gedragen bleef tot aan het einde van de proef. De series waren ook mooi constant en het is nu meer af,” vertelt de amazone enthousiast.

Lichte Tour

Ze vervolgt “Ik ben zelf best wel een perfectionist in hoe ik wil rijden. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik eerst 70% wil rijden voordat we over gaan naar de Lichte Tour. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan maar dat is wel mijn doel voor nu. Ik wil daar dan ook mooi in door kunnen stromen.” De jury schreef ‘mooie combinatie en mooi constant beeld’.

Zelf opgeleid

De amazone kocht het paard toen hij drie jaar oud was en net twee weken onder het zadel. “Ik heb hem zelf opgeleid naar dit niveau. Hij is heel erg lief en de opleiding is ook fijn gegaan. We kopen de jonge paarden meestal als ze net onder het zadel zijn. Daarna gaan ze een keer mee in de L op wedstrijd en gaan we daarna wedstrijdritme op doen vanaf de klasse M. Ik probeer het hoogst haalbare eruit te rijden. Ik voel dat er meer in zit en hij laat al veel aanleg zien voor het hogere niveau. We trainen bij Alex van Silfhout en Tonnie Huberts en die combinatie werkt voor mij heel erg fijn,” aldus Mol.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots