Nars Gottmer - Figaro
CDI Exloo 2021
© DigiShots
Nars Gottmer - Figaro CDI Exloo 2021 © DigiShots

Nars Gottmer: “Ik werd wel een beetje zenuwachtig”

Dressuur

Nars Gottmer dacht op een kleine internationale wedstrijd te starten, lekker dicht in de buurt, maar toen hij eenmaal aankwam bleek de deelnemerslijst enorm imponerend, met onder andere Cathrine Dufour, Laura Tomlinson, Christoph Koschel en Daniel Bachmanm. Toch wist hij zich op CDI Herzflake staande te houden tussen het internationale dressuurgeweld.

Advertisement

Goede ruiters

In de Grand Prix werd hij met Figaro zesde met 71,3%. In de Spécial klom hij nog twee plaatsen en werd hij vierde met ruim 74%. “Ik ben er echt heel blij mee, want het ging hartstikke goed. Ik had het vraagprogramma van te voren wel gezien en daar stond in dat er 15 combinaties vanuit de Grand Prix door mochten naar de Spécial. Ik had me daar geen zorgen overgemaakt, maar toen ik aankwam en de deelnemerslijst zag werd ik wel echt zenuwachtig. Ik dacht leuk een internationale wedstrijd tussen door in de buurt te rijden, maar er stonden heel veel goede ruiters op de lijst. Ik wilde echt niet na de Grand Prix al naar huis!”

Twijfel

“In Compiègne had ik onlangs goed gereden en dat moest ik nu weer gaan doen om bij de beste 15 te horen. Ik twijfelde een beetje aan mezelf, maar mijn vriend zei me dat ik er gewoon voor moest gaan en moest rijden zoals ik kan. Dat heb ik gedaan en de Grand Prix ging heel fijn en toen werden we zesde met ruim 71%. De informatie van Compiègne had ik weer mee genomen in de Spécial. Ik wilde graag 75% rijden, want ik weet dat het erin zit. Ik weet hoe ik het wil en heb de proef nog preciezer gereden. Dat zag je nu ook terug in de score. Ik ben heel blij met de vierde plaats in de Spécial, in dit pittige deelnemersveld.”

Kleine details

“Ik heb al veel paarden uitgebracht in de Grand Prix. Ik weet dus hoe het moet, maar het gaat op dit niveau vooral om de kleine details. Dat is super moeilijk, maar dat maakt het ook weer enorm interessant. We hebben nu onze laatste kaderscore gehaald. Er zit nog meer rek in, maar dat heeft tijd nodig. Ik volg lekker mijn eigen plan en zolang hij nog niet verkocht is, geniet ik lekker van hem”, besluit Nars gedreven en enthousiast.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron : De Hoefslag