Glock's Zonik N.O.P., hier onder Edward Gal, 
FEI European Championships 2019
© DigiShots
Glock's Zonik N.O.P., hier onder Edward Gal, FEI European Championships 2019 © DigiShots

Hans Peter Minderhoud schittert ook in Kür met GLOCK’s Zonik in CDI Le Mans “Mooi visitekaartje”

Dressuur

Hans Peter Minderhoud nam nog niet zolang de teugels van Blue Hors Zack-zoon GLOCK’s Zonik over van Edward Gal. Dit met oog op de Olympische Spelen, zodat hij een tweede paard zou hebben naarst GLOCK’s Dream Boy N.O.P. In Compiègne maakte de combinatie onlangs hun debuut, waar ze dit normaal op een nationale wedstrijd of oefendressuur wedstrijd zouden doen. Dat ging begrijpelijk nog niet vlekkeloos. Dit weekend lieten ze in Le Mans zien zeker bij de top te horen als nieuwe combinatie.

Advertisement

Hoog niveau

De Grand Prix op vrijdag was al goed voor ruim 76% en de zege in de CDI4*. Vandaag kwam de combinatie aan start in de Kür op muziek. Ook nu werden ze als eerste geplaatst met dit keer ruim 80%. De fraaie aanleuning, gezette piaffe en passage-tour en drafverruimingen waren zeker hoogtepunten. “De fout in de serie om de pas was een beetje jammer”, vertelt top trainster Nicole Werner. De juryleden waren het eens dat de Kür van Hans Peter van hoog niveau was, alleen het Nederlandse jurylid bleef achter op zijn collega’s die de proef met 79%, 80% en dik 83% beloonden.

Mooie aanleuning

“Zonik was super mooi in de aanleuning en topfit, ondanks het warme weer. Het was echt een mooie proef. Compiègne was een internationale wedstrijd en meteen hun debuut, maar dat gaf wel een hoop informatie. Dat hebben we hier mee kunnen nemen. Daarom was het fijn om op relatief korte termijn weer van huis te gaan. Het was echt een leuke wedstrijd, met best veel concurrentie, maar Hans Peter en Zonik hebben echt hun visitekaartje afgegeven hier!”

Thamar Zweistra en Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson) werden vierde met 76,89%. Anne Meulendijks en MDH Avanti N.O.P. (v. United) sloten aan met 74,11%.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag