Myrna van Wijk & Excelennt K - Foto: Foto4U
Myrna van Wijk & Excelennt K - Foto: Foto4U

Subtop | Myrna van Wijk: “Mijn weekend kon niet meer stuk”

Dressuur

Myrna van Wijk reed haar Oldenburger Soerikov (v.Sanzio) naar 60,2% tijdens het subtop meetmoment in Velddriel. De combinatie is met deze score officieel Grand Prix.

Advertisement

Trots

Van Wijk vertelt "Mijn weekend kon niet meer stuk. Het was mijn grote droom om Grand Prix te rijden en nu was het zo ver. De proef ging echt lekker. In de eerste serie struikelde hij en bleef de rest van de proef eners springen. Voor de series kregen we dikke onvoldoendes en dan gaat het best wel hard. Voor de piaffe en de passage kregen we 7,5'en. Dat we officieel Grand Prix zijn vind ik echt super gaaf. Daar ben ik mega trots op."

Myrna van Wijk & Soerikov - Foto: Foto4U

Talent

"Soeri was in het begin heel erg moeilijk. Mijn moeder en ik kochten hem toen hij vijf jaar oud was. Hij was thuis en op wedstrijd heel erg bang. Dat was echt lastig en het heeft een hele tijd geduurd voordat hij vertrouwen in mij had. Inmiddels zijn we sinds anderhalf jaar zo ver dat hij er echt voor gaat. Ik vind dat hij mega veel talent heeft en ook mijn trainster Emmelie (Scholtens,red.) zet hij hij alles in zich heeft. We hebben hem heel veel meegenomen op wedstrijd maar we konden nooit laten zien wat hij in zich had. Ik heb vaak gedacht ik stop ermee maar het is mijn droompaard. Hij is bloedmooi, super lief maar heel onzeker. Hij is nu elf jaar en nu merk je dat hij met alles relaxter wordt," vertelt de amazone.

Spierdystrofie

Ze vervolgt "Ik heb spierdystrofie in mijn benen waardoor ik dispensatie heb gekregen om met een zweep te rijden en ik mag lichtrijden. Ik word er wel mee herkend. Na de proef kwam de jury naar me toe dat ik goed gereden had maar dat er nog veel meer in zit. Hij kan voor achten of hoger piafferen en passageren."

Foutloze proef

De amazone bracht haar andere paard, Excelent K (v.Westpoint) uit in Werkendam. De ruin liep naar 67,4%. "Hij is eigenlijk hetzelfde verhaal als Soeri. We kochten hem als zesjarige en hij kon nog niks. Hij was bang, ril en heel erg schieterig. Met hem ben ik ook in de L begonnen en hij liet nu eindelijk op wedstrijd zien wat hij kan. Hij blijkt een mega goed paard te zijn. Alles viel op zijn plek en we reden een foutloze proef. Ik heb echt genoten en dat is het belangrijkste!"

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Foto4U

Myrna van Wijk & Excelennt K - Foto: Foto4U