Marike Klok en Weidehuis Indira Ghandi (v. Charmeur) © Michelle KruizeWeidehuis Indira Ghandi
Marike Klok en Weidehuis Indira Ghandi (v. Charmeur) © Michelle KruizeWeidehuis Indira Ghandi

Subtop | Marike Klok: “Het kan straks hard gaan”

Dressuur
Advertisement
Marike Klok kwam op het onderlinge meetmoment in Almelo met maar liefst vier paarden aan start. Haar twee €˜jonkies' liepen ondanks dat ze het volgens hun amazone best spannend vonden naar mooie punten. Weidehuis Milyon ( v. Inspire) kocht ze vorig jaar en mocht nu voor het eerst mee op pad. "De eerste proef had ze nog wat spanning en kregen we 185 punten. Tijdens de tweede proef was ze wat moe, maar ook al echt een stuk relaxter en dat was ook aan de mooie score van 198 punten te zien. Donderdagavond had ik ook Lester DJ (v. Grandslam)  bij. Ik rijd hem sinds kort voor Familie De Jong en hij deed het super. Eigenlijk had ik hem pas zes keer bij mij thuis gereden, dus je kunt er niet veel van zeggen", lacht de amazone. "Maar hij deed het fantastisch en liep naar 204,5 en 200 punten."

Kritisch

Op zaterdag mocht haar schimmelmerrie Weidehuis Indira Ghandi (v. Charmeur) aan de bak in het Z1. "Ze is niet de makkelijkste merrie, maar wel hele goede. Ik merkte dat zij de eerste proef ook gespannen was, maar toch bleef ze keurig haar ding doen. Helaas vielen de punten wat tegen, maar uiteindelijk rijd ik voor mezelf en ik voelde dat ze al een slag beter was dan een paar weken terug. Dus dan ben ik daar heel blij om! In de tweede proef kreeg ze wel de punten die ze verdiende en liep ze zo naar 228. Maar ik blijf kritisch en ik heb het gevoel dat er zeker meer in zit", vertelt Klok vrolijk verder. 

Weidehuis Viva La Vie

[caption id=”attachment_195415” align=”alignright” width=”300”] Weidehuis Indira Ghandi[/caption] In de Intermediaire I verscheen de amazone aan start op de rug van Weidehuis Viva La Vie (v.Vivaldi) "Hij is een tijdje geleden al verkocht, maar vanwege de corona maatregelen stond hij nog steeds bij mij. De nieuwe eigenaren hadden aan mij gevraagd of ik hem dit weekend wilde starten en dat vond ik ook wel leuk. Het is een ontzettend stabiel paard en ondanks dat hij al bijna een jaar stilstond, liep hij enorm makkelijk rond. Daarnaast is hij enorm sympathiek en hij laat je in de ring nooit zitten. Viva La Vie durf ik gerust na een lange pauze mee te nemen, want er gebeuren geen gekke dingen. Dat is wel een verschilletje met Indira Ghandi, maar die verschillen vind ik ook erg leuk!"

Niks overhaasten

Tijdens de quarantaine-periode deed de amazone het eerst een tijdje rustig aan. "Ik had ze allemaal op een laag pitje staan. Ik vond dat ze het wel verdiend hadden om even bij te komen en eigenlijk heb ik ze heel rustig aan doorgetraind. Ik houd er absoluut niet van om dingen te overhaasten rondom de paarden. Blessures voorkomen staat bij mij op één en daarnaast moet een paard een paard kunnen zijn. Aan spanning opbouwen en de oefeningen er in drukken heb je niks en het paard moet het vooral zelf leuk vinden om voor je te werken. Ik spring ook regelmatig mijn dressuurpaarden een klein parcourtje rond, gewoon voor de afwisseling."

Toekomst

"Indira Ghandi is in de tijd dat ze bij mij staat erg veranderd. Ik heb haar twee jaar geleden overgenomen van een klant. Eigenlijk is ze gewoon een hittepetitje, zeker met het aanleren van nieuwe oefeningen. Zolang je haar maar met respect behandeld, gaat ze het wel voor je doen. Als ik zou willen zou ik haar nu in het ZZ-Zwaar kunnen starten, maar ze moet het ook in haar hoofd kunnen verwerken. Wat dat betreft had dit paard  gewoon iets langer nodig, dus voor haar pakte deze langere rustperiode heel goed uit." De Charmeur-dochter heeft in ieder geval genoeg kwaliteit in huis. "Zodra de wissels er op zitten kan het heel hard gaan met haar! Ik neem er rustig de tijd voor, maar ik hoop dat dit er eentje is voor het hogere werk en misschien wel de Grand Prix", vertelt Klok tot slot.  Tekst: Elaine Duurham Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan) Foto:vMichelle Kruize
Marike Klok en Weidehuis Indira Ghandi (v. Charmeur) © Michelle KruizeWeidehuis Indira Ghandi