Afbeelding

Kyton goed op weg in WK-selectie: “Hij heeft zoveel pluspunten!”

Dressuur
Advertisement
Vorige week mocht de KWPN-hengst Kyton aantreden in Ermelo voor de observatietraining richting het WK Jonge Dressuurpaarden. Ondanks dat de hengst midden in het dekseizoen zit en lange tijd niet van huis was geweest liet hij zich overtuigend zien met Bart Veeze. Vandaag werd bekend dat hij geselecteerd is voor de tweede observatietraining. [vc_button title=”Informatie over dekken met Kyton” target=”_self” color=”green” size=”size_large” href=”https://stalbrinkman.nl/dressuurhengsten/kyton/”] De zesjarige Ferguson-zoon doorliep de WK-selectie vorig jaar met gemak en won de drie Subli Cup selectiewedstijden in Tolbert, Emmeloord en Werkendam.  Het FEI/WBFSH WK voor Jonge Dressuurpaarden zou in december 2020 plaatsvinden in Verden, maar vanwege corona ging het niet door. Nu staat het wereldkampioenschap op de planning van 25 t/m 29 augustus 2021. Dit jaar moet Kyton zich dus opnieuw bewijzen om kans te maken op het WK.

Echt wedstrijdpaard

“Kyton heeft wat uiterlijk betreft best veel van zijn vader Ferguson, die ik ook heb gereden. Hij is ook echt een wedstrijdpaard. In de ring doet hij er altijd een schepje bovenop.” Kyton heeft zijn talent niet alleen van zijn vader, hij komt uit een van de beste merriestammen van Nederland: de Bria-stam. Deze moederlijn bracht toppaarden voort als Barbria, Voice, OO Seven en Blue Hors Don Olymbrio.

Constant en nuchter

Zelf onderscheidde Kyton zich tijdens het verrichtingsonderzoek met zijn rijdbaarheid en bewerkbaarheid, daarvoor kreeg de talentvolle hengst een negen. Veeze: “Hij is super constant en nuchter. Hij weet dat hij hengst is, maar hij is altijd met zijn werk bezig en doet altijd zijn best.”

Fijn werken met zo’n paard

“Daarbij heeft Kyton een fantastisch achterbeen en ik denk dat hij straks heel veel aanleg heeft voor het verzamelde werk. Voor alle drie zijn gangen heeft hij de afgelopen maanden in de hengstencompetities al negens gescoord. Net als zijn vader heeft hij een goede stap en is hij een heel compleet paard. Het is fijn werken met een paard dat zoveel pluspunten heeft."

Veel houding en beweging

Vorig jaar werden de eerste veulens van Kyton geboren. Die tonen zonder uitzondering net als hun vader veel houding en bewegingstalent. Ook zo’n rassig veulen fokken? De hengst is beschikbaar via Stal Brinkman. [vc_button title=”Informatie over dekken met Kyton” target=”_self” color=”green” size=”size_large” href=”https://stalbrinkman.nl/dressuurhengsten/kyton/”]

Ferguson

Ook de vader van Kyton, de Floriscount-zoon Ferguson, staat overigens ter dekking. [vc_button title=”Informatie over dekken met Ferguson” target=”_self” color=”green” size=”size_large” href=”https://dekhengstferguson.nl/?utm_source=hoefslag_website&utm_medium=sponsored_content&utm_campaign=stallion_ferguson”]