Emmelie Scholtens - Desperado N.O.P.
NK Dressuur 2020
© DigiShots
Emmelie Scholtens - Desperado N.O.P. NK Dressuur 2020 © DigiShots

Emmelie Scholtens en Desperado N.O.P. niet naar Olympische Spelen

Dressuur
Advertisement
De KNHS laat weten dat Emmelie Scholtens en Desperado N.O.P. niet naar de Olympische Spelen in Tokio gaan. De hengst heeft een lichte blessure opgelopen en komt daarom niet aan start tijdens de komende observariewedstrijden voor de Olympische Spelen.

Serieuze kanshebber

Scholtens is uiteraard teleurgesteld: “Het is heel jammer, maar geen Olympische Spelen voor ons. Desperado N.O.P. heeft zich licht geblesseerd en de observatiewedstrijden komen gewoon te vroeg. We richten ons nu op het Europees Kampioenschap. Dat geeft ons meer tijd en het is normaal gesproken wel goed haalbaar om er daar weer te staan.” Het EK Dressuur wordt van 7 tot en met 12 september verreden in Hagen. De combinatie was een serieuze kanshebber in de strijd om een van de drie teamplaatsen van TeamNL voor de Olympische Spelen deze zomer in Tokio.

Observatiewedstrijden

Het NK Dressuur is de eerste observatiewedstrijd voor bondscoach Alex van Silfhout. Deze wordt van 4 tot en met 6 juni verreden in Ermelo. Het CHIO Rotterdam, dat van 1 tot en met 4 juli in de agenda staat, is het tweede belangrijke moment. Op 5 juli moeten de definitieve paardensport selecties voor de Olympische Spelen van Tokio bekend zijn. Bron: KNHS Foto: © DigiShots