Frederike Gotink & Guess - Foto:  Foto4U
Frederike Gotink & Guess - Foto: Foto4U

Frederike Gotink: 'Super tevreden over Grand Prix-debuut

Dressuur
Advertisement
Frederike Gotink maakte met de Olivi-zoon Guess haar Grand Prix-debuut tijdens het onderlinge meetmoment in Wezep. De proef werd beloond met 67,772%.

Zelf gefokt

Gotink heeft de ruin zelf gefokt en opgeleid naar het hoogste niveau. Ze vertelt "Ik was echt super blij. Het was de allereerste keer in de Grand Prix en dat vond ik toch wel een beetje spannend. Het is een hele stap, kan je laten zien wat ze willen zien en horen we er wel thuis. De score had ik zelf helemaal niet verwacht, na zo'n debuut kun je alleen maar op een roze wolk zitten."

Genoten

"We waren ruim een halfjaar niet op wedstrijd geweest, het was voor mij ook even inkomen. Ik was best wel zenuwachtig, zou ik niet verkeerd rijden en ik was blij toen het erop zat. Ik had lekker gereden maar zelf nog wel een paar stomme fouten gemaakt. Waarschijnlijk zat ik teveel te genieten," vertelt ze lachend. "We hadden een telfout in de zigzag en ik reed twee wissels teveel tijdens de eners. Het was nog niet eens een perfecte proef en als ik die fouten er nog uit kan halen kan de score zeker nog omhoog."

Duim van de jury

"Hij deed het top, alsof hij het wist dat hij goed zijn best moet doen. Al met al ben ik super tevreden en tijdens het afgroeten kreeg ik een dikke duim van de jury, dat moedigt wel aan. De piaffe, pirouettes en series doet hij super. De eners kan hij voor een acht misschien zelfs wel een negen maar ik reed er twee teveel. We kregen al een acht voor de piaffe, dat is een mooi begin," vertelt Gotink. De juryleden schreven €˜wow mooie proef en fijn voorgesteld'. "Dat vind ik nog mooier dan een goede score. Positief commentaar en dat ze hebben genoten van onze proef. Ik vind het heel belangrijk dat het gewaardeerd wordt hoe je met harmonie je paard rijdt."

Bijzonder

De combinatie heeft de smaak te pakken en gaat zich nog voor enkele wedstrijden inschrijven. "Na een paar wedstrijden gaan we kijken hoe de scores zijn. Ik heb gauw weer een les afgesproken bij mijn vaste trainster Joyce Heuitink. Zij heeft mij gemotiveerd om daadwerkelijk te gaan starten. Daar ben ik haar heel erg dankbaar voor. Ik wil graag naar die 70% en het plaatje is wel extra bijzonder omdat we alles samen hebben doorlopen." Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan). Foto: Foto4U