Laila Hanzouli & Cherie - Foto: ByMelissa.nl
Laila Hanzouli & Cherie - Foto: ByMelissa.nl

Laila Hanzouli: 'Ik denk dat er nog veel meer in zit

Dressuur
Advertisement
Laila Hanzouli stelde haar merrie Chérie (v. Johnson) voor op het onderlinge meetmoment in Lisserbroek. De ZZ-Zwaar proeven werden beloond met 65,64% en 62,36%.

Stevige bui

Hanzouli vertelt "Het was de eerste keer sinds september dat we weer op pad waren. Het weer was niet top, er viel een paar keer een stevige bui. Met losrijden kreeg ze best wat spanning. In de eerste proef kon ik heel fijn rijden al voelde ik aan het einde wel dat ze vermoeid raakte. Er zat een kleine storing in maar ik heb fijn kunnen rijden. In de tweede proef was ze net een beetje te tam. Er ontstonden wat kleine foutjes maar ze liep toch nog goede punten bijeen."

Hoge cijfers

"De eerste proef was over de hele linie heel steady. We kregen veel zevens en 7,5'en voor de zijgangen en de wissels. Er zat ook nog een vier tussen voor een fout. Mijn houding en zit werd beloond met een acht. Mijn doel was om zo constant mogelijk en stil in de aanleuning van achter naar de hand toe te kunnen rijden. Dat is wel gelukt, ik keek de proeven terug en het kan nog iets flitsender maar het was wel een mooi beeld," vertelt de amazone. De juryleden waren ook gecharmeerd en schreven €˜leuke combinatie, stoer paard met veel talent en een mooie combinatie'.

Fokker

Hanzouli ging twee jaar geleden voor het eerst bij de merrie kijken. "Ze stond nog bij de fokker en ik was op zoek naar een rijpaard. Mijn andere merrie reed ik in het ZZ-Zwaar maar daar wilde ik een veulen uit fokken. Ik wilde wel blijven rijden en Chérie had al een aantal jaar weinig gedaan. Ze was toen twaalf jaar oud en had in het verleden M1 gelopen en een veulentje gehad. De fokker zei dat hij haar eigenlijk niet kwijt wilde maar ik ben met haar aan de slag gegaan. Het was de bedoeling dat ze na een jaar weg zou gaan maar ik heb mijn andere merrie nog een keer gedekt en besloten een jaar door te gaan."

Lichte Tour

"We zijn in het L2 begonnen en het is heel snel gegaan. We hebben zondag de laatste punten bij elkaar gereden voor de Lichte Tour. Ze doet het fantastisch maar het is nog wel de bedoeling dat ze een keer weg gaat. Ik wil graag met ieder paard een stapje verder komen en nu lonkt de Lichte Tour wel. Ik heb het zelf ook nog nooit gereden en ik denk dat er in deze merrie nog veel meer in zit. Dat het binnen twee jaar gelukt is had ik nooit verwacht. Iedere dag is het weer genieten om op haar te rijden," vertelt ze enthousiast. Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan). Foto: ByMelissa.nl