Hetty de Weerdt & Erin
Hetty de Weerdt & Erin

Hetty de Weerdt: 'Ik voel dat er nog meer in zit

Dressuur
Advertisement
Hetty de Weerdt wist de Lord Leatherdale-zoon Erin naar 65,286% en 64,714% te rijden tijdens het onderlinge meetmoment in Wapenveld. De combinatie kwam uit in de klasse ZZ-Zwaar.

Zeer tevreden

De Weerdt vertelt "We hebben al die tijd doorgetraind en mochten nu weer op concours. We hadden al een keer eerder een winstpunt gescoord en zijn daarna hard door gaan trainen, dat gaf een goed resultaat. Ik ben zeer tevreden over mijn paard, hij liep zeer tactmatisch door de ring, dat is zijn sterke punt. Hij kreeg veel zevens voor de zijgangen en zijn grote wissels. Ook de uitgestrekte galop en een pirouette werd met een zeven beloond, die zijn al veel beter en stabieler. De jury schreef dat we een leuke proef reden en het een goed paard is, daar ben ik altijd mee blij."

Zelf gefokt en opgeleid

"Erin heb ik zelf gefokt en hij is bij mij geboren. Het is heel goed uitgepakt en hij is een super steady, relaxed en vrolijk paard. Hij is altijd werkwillig en heeft goede zin. Ik heb hem zelf zadelmak gemaakt en we zijn gaan lessen bij Kristel van Duren, dat doen we nu nog steeds. In het begin vond ik hem klein lopen maar Kristel zei €˜hij kan in ieder geval goed sluiten, dat gaat goed komen'. Hij is heel steady gegroeid in het werk en ik heb nooit geen toestanden met hem. Hij is blessure vrij door zijn leven gekomen tot nu toe en het is altijd genieten met hem."

Opvolger

Ze vervolgt "Hij is twaalf jaar en ik heb weer een jong paard staan. Twee paarden is voor mij te veel en hij komt te koop. Erin gaat alleen weg als ik er een goed gevoel bij heb en tot die tijd ga ik kijken hoe ver ik zelf nog met hem kom, er zit echt nog rek in. De serie om de twee doet hij al heel makkelijk, het is voor mij de eerste keer en het voelt dubbel. Ik wil nog zoveel mogelijk eruit halen wat ik kan maar een ander kan ook nog heel veel plezier van hem hebben. Ik heb elke dag pleier van hem en ik voel dat hij nog lang niet klaar is. Als er weer een meetmoment is schrijf ik me in en gaan we. We gaan zien wat de toekomst ons brengt." Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan. Foto: Hetty de Weerdt
Hetty de Weerdt & Erin