Dressuur

Dinja van Liere - Haute Couture Subtop De Meern 2021 © Digishots
  • aangepast 30 juni 2021 15:07

Dinja van Liere: “Ik wil bij de top horen, dan moet ik ook tegen de top rijden”

Dinja van Liere heeft afgelopen dagen een fantastische wedstrijd beleefd op CDI München, waar ze met twee paarden aan de start kwam op het hoogste niveau en één in de Lichte Tour. In het hol van de leeuw, met Duitse toppers als Jessica van Bredow-Werndl, Matthias Alexander Rath, Dorothee Schneider en Isabell Werth, reed ze zes geweldige proeven.

Dik 75%

Met Independent Little Me (v. Uno Don Diego) debuteerde ze in de (internationale) Lichte Tour.  In de Prix St. Georges werd ze nog tweede achter Matthias Alexander Rath met 72,27%. In de Intermediaire I pakte ze verdiend de zege met 72,97%. In de 3* Grand Prix reed ze de sterren van de hemel met de merrie Haute Couture (v. Connaisseur). Ze werd tweede met 72,59%. Ook in de Grand Prix Special werden ze tweede. Dit keer met dik 74%. Met de KWPN-hengst Hermès (v. Easy Game) ging ze de zware concurrentie aan in de 4*. Hierin werd ze heel knap twee keer vijfde met super scores van 74,17% en 75,17%.

Meten aan topruiters

Onlangs zocht het gros van de topruiters de veilige haven van een internationale wedstrijd in België op, terwijl Dinja toen afreisde naar Hagen om daar haar talenten te tonen. Nu kon ze weer kiezen tussen België en Duitsland, maar gaf ze als enige Nederlander toch de voorkeur aan Duitsland.  “Ik wil bij de top horen, dan moet je ook tegen de top rijden”, vertelt ze gedreven. “Ik heb twee hele goede Grand Prix-paarden, waar ik heel zeker van ben en die alles heel goed kunnen. Natuurlijk zijn ze nog jong en hebben ze nog weinig ervaring en moet alles de goede kant uit vallen, maar in de training voelden ze fantastisch. Ik kan mijn hele leven nog op kleinere wedstrijden rijden. Om me te meten met zulke topruiters is fantastisch en als het dan ook nog lukt om er tussen te staan, dan is dat helemaal kicken. Joop ( Van Uijtert, eigenaar van Hermès en Haute Couture red.) heeft me ook enorm gestimuleerd om te gaan. Hij zei: “Laat maar zien wat je waard bent’, net als voor Hagen.”

Olympische Spelen

“Natuurlijk zou ik graag meedingen naar een plek in het team voor de Olympische Spelen, maar we trekken ons eigen plan, voor de langere termijn. Ik wil de paarden echt goed voor elkaar hebben en fit houden en dan de grote wedstrijden rijden. Nu dat kan, met zulke geweldige paarden, wil ik dat ook heel graag doen. De eerste dag in München merkten mensen me nog niet op, maar na de geweldige proeven met Haute Couture wel en Hermès was natuurlijk de kers op de taart. Ik kreeg enorm veel positief commentaar. Mensen vroegen ook bij wie ik train. Rieky (Young, western-amazone red.), bij wie ik heel fijn train was er bij. Als ze haar gaan googelen geloven ze het nooit”, lacht ze. “Rieky zegt ook dat ik niet op mijn eigen eiland moet blijven zitten, maar gewoon tussen de toppers de ring in moet gaan. Ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb.”

NK

Met Independent Little Me reed ze ook twee fijne proeven en heeft ze haar weg ingezet richting het hoogste niveau. “Hij deed het super. Het was een lange reis en alles was nieuw, maar hij vond het prima. In de Prix liep hij heel fijn en in de Inter I deed hij het nog beter en liep hij echt goed. Daar ben ik ook echt heel blij mee. Het was heel leuk om hem ook mee te hebben. De volgende stop is het NK. Ik heb er zin in!” Bekijk hier alle uitslagen. Bron: De Hoefslag  

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties