Nars Gottmer - Figaro
CDI Exloo 2021
© DigiShots
Nars Gottmer - Figaro CDI Exloo 2021 © DigiShots

Nars Gottmer: 'Scheurtje in hak is dikke pech

Dressuur
Advertisement
Nars Gottmer heeft een bijzondere week achter de rug. Hij reed zijn Figaro (v. Apache) naar 70,456% in de Grand Prix en 70,213% in de Special tijdens CDI Exloo. Na terugkomst bleek dat hij een scheurtje heeft in zijn hak.

Verkeerd terecht gekomen

Gottmer vertelt "Eind april was ik op concours in Mannheim (Duitsland) en door alle toestanden met de corona regels was ik vergeten mijn paard te laten swappen. Ik mocht het terrein niet op en hij stond in quarantaine verderop. We hebben hem alsnog laten swappen maar de uitslag kwam te laat binnen. Hij stond helemaal afgezonderd en toen ik hem s'ochtends ging voeren ben ik over het hek geklommen. Het was zo ver uit elkaar. Toen ik landde na een sprong van 2,5 meter kwam ik verkeerd terecht."

Scheurtje in hak

"Toen we thuis kwamen vorige week heb ik rustig aangedaan maar ik kreeg bericht dat ik mocht starten in Exloo. Ik dacht we gaan ervoor. Maar ook daar moest je vrij veel lopen en na Exloo ben ik toch maar even langs de huisarts gegaan. Ik heb een scheurtje in mijn hak en het kan 4 tot 6 weken duren voordat het helemaal pijnvrij is. Ik loop op krukken en moet rust houden. Met rijden heb ik minder last, dat gaat aardig goed. Ik werd vrijdag gebeld door de KNHS of ik de Nations Cup in Compiegne (Frankrijk) mee wil rijden en dat gaan we doen. Hij is goed in vorm," vertelt de ruiter.

Fijn vooruitzicht

Hij vervolgt "In beide proeven tijdens CDI Exloo zat nog een foutje maar ik kijk er wel heel fijn op de terug. Het was pas zijn derde concours dit jaar en vorig jaar heeft hij geen concoursen gelopen door de corona. Met de foutjes loopt hij evengoed twee keer naar 70%. Er zit nog rek in en dat is een heel fijn vooruitzicht. Over twee weken vertrekken we naar Compiegne en dan gaan we weer om best doen."

Herstel

"Ik heb in Exloo zelf nog de vetcheck gelopen, ik was te eigenwijs om het niet zelf te doen. De juryleden heb ik achteraf nog gesproken en ze gaven aan dat mijn rijden erg veranderd is. Ik had mezelf voorgenomen in de corona tijd het roer om te gooien, het moet anders. Daar heb ik een jaar lang op getraind en het is dan erg leuk dat mensen het zien en de resultaten het ook laten zien. Het wordt heel anders en het wordt goed ontvangen. Ik ga het nu iets rustiger aan doen en wat minder paarden per dag rijden zodat mijn hak goed hersteld. Dat is nog niet zo makkelijk voor mij maar ik ga mijn best doen," lacht Gottmer. Bron: Hoefslag (Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan) Foto: Digishots